Как да гледаме тазгодишните Оскари
Кино

Как да гледаме тазгодишните Оскари

Всичко, което не искате да пропуснете.

Този уикенд ще наблюдаваме церемонията по връчването на наградите Оскар. За целта ви е нужен или известен приятел или пък детайлно обяснение, как да гледате Оскарите, за да не пропуснете нещо важно. Предлагаме ви едно от двете. Не, не е Tом Харди. Тази година сме заложили на детайлното обяснение. Догодина - повече. 

Оскарите, особено в последните години, предизвикват смесени реакции. Видяхме доста спорни номинации, както и  филми и актьори които спечелиха статуетка, но не ни впечатлиха достатъчно. Но, специалистите казаха тежката си дума, а ние, като публика можем да сме доволни или не до там. 

Ето и какво трябва да знаете за Оскарите тази година. 

Стартът. 

Церемонията започва на 24 февруари в 1АМ GMT, което е 3 часа сутринта българско време. Мястото на събитието е Dolby Theatre, Холивуд. Няколко часа по-рано, ще можем да приветстваме звездите на червения килим, като загрявка за церемонията. 

Номинациите. 
Разказахме ви за номинираните филми тук.
Roma и The Favourite водят по брой номинации с 10 тази година. 
Годината е изключително успешна за супергеройските филми - Black Panter, който стана обект на доста спорни реакции е номиниран за най-добър филм. Spider-Man: Into the Spider-Verse е номиниран за най-добър анимационен филм (а ние му желаем успех!).  Avengers: Infinity War получава номинация за визуални ефекти. 

Къде да гледаме церемонията.

Събитията от червения килим, ще можем да гледаме през официалния Twitter акаунт, twitter.com/TheAcademy

Кой ще спечели? 
Говори се, че филмът Roma ще спечели Оскара за най-добър филм. Ако все още не сте го гледали - сега е моментът. 
В категорията най-добър актьор, шансовете са на страната на Рами Малек за филма Бохемска Рапсодия. Крисчън Бейл във Vice също има доста големи шансове. Оливия Колман и Глен Клоуз са спрягани за възможни победителки в дамската категория за най-добра актриса. Скоро ще разберем със сигурност. 


Кои са вашите фаворити за престижната статуетка? Споделете в коментрите. 

Източници: Oscars2019, GamesRadar

Няма коментари

Напиши коментар