Как Танос събира всичките 6 камъни на безкрайността
Кино

Как Танос събира всичките 6 камъни на безкрайността

20 филма в 10 минути

С 20 филма и 80 години комикси е разбираемо да не помните кога точно Танос взима всеки един от камъните на безкрайността. Идваме на помощ с кратка и (що годе) хронологична статия. Да започнем с това, че камъните всъщност са създадени от Големият взрив, 6 на брой и съдържат огромна сила. Виждахме ги още преди да знаем какво са и за какво се използват, докато не ни беше обяснено. 

Следват много спойлери, ако не сте гледали някои от филмите и много информация

Синият камък (aka Space Stone, aka the Tesseract)

През 2011г. гледахме филма Тор, а в сцената след надписите видяхме странен предмет, който изглеждаше важен, но още не знаехме защо. Оказа се ,че това е Синият камък (aka Space Stone, aka the Tesseract).

В Капитан Америка: Първият отмъстител той е използван за оръжия, а в края на филма е изгубен в океана. Намерен е от бащата на Тони Старк, който го изследва. По време на Civil War, камъкът е притежание на Щит. Оказва се, че Локи има план да вземе камъка - разбира се, неуспешен план. Тор връща камъка в Асгард и Локи успява да избяга преди разрушението на дома му, взимайки го със себе си. 

В сцените след надписите в Thor: Ragnarok виждаме кораба на Танос, който се приближава, а Infinity War започва с атаката на му. За да спаси живота на Тор, Локи му дава камъка и всички знаем какво се случва с Локи след това. 


Лилавият камък (aka Power Stone aka the Orb)

Виждаме камъка за първи път в Пазителите на галактиката. Това е и първият камък, който Танос взима. Когато Тор и Пазителите се срещат, той им разказва, че Танос вече притежава камъка, след като е унищожил Xander.


Жълтият камък

Появява се за първи път в скиптъра даден на Локи от помощника на Танос. В този момент вероятно Танос не знае, че скиптъра съдържа в себе си камък на безкрайността. Защо иначе би го дал и то тъкмо на Локи, който не е сред най-достойните за доверие богове. Скиптърът се появява пак в Avengers Age of Ultron, където Отмъстителите се опитват да го скрият. В Iron Man 3 Тони Старк използва го използва и всичко се обърква, а камъка отива във Вижън. Буквално. Танос го убива в Infinity War и взима камъка.


Червеният камък (aka the Reality Stone)

Срещаме го в Thor The Dark World. Камъкът е оставен на Колекционерът. Когато Пазителите пристигат, за да го вземат него вече го няма. 


Зеленият камък (aka the Time Stone aka the Eye of Agamotto)

Виждаме го във Доктор Стрейндж. Това е и последния камък, който Танос получава, разменяйки го за живота на Тони. 


Оранжевия камък (aka Тhe Soul Stone) 

Това е най-мистериозният от всички камъни. В Infinity War Гамора е пожертвана и Танос получава и него. 

Източници: IMDBpopsugar

Няма коментари

Напиши коментар