Кои анимации не са за деца?
Кино

Кои анимации не са за деца?

Топ 5 анимационни сериали за големи.

Едно от забавленията ни като деца без съмнение бяха анимационните филми. Колко ли от нас са направили първите си стъпки в английския език, гледайки Cartoon Network (когато програмата беше само на английски)?


Изображение: Cartoon Network

Липсва ми точно това време, прекарано пред телевизора, но след вълната носталгия, да се върнем на темата.

Въпросът е с какво запълват свободното си време (ако имат такова) възрастните? Пак с анимации, разбира се. Ето и няколко сериени анимации, които са оставили трайна следа и, ако сте вече порастнало дете, бихте оценили.


BoJack Horseman

Многопластова, забавна и искрена до безобразие, анимацията ни въвлича в света на звезда от хитово телевизионно шоу през 90-те. BoJack живее в Холивуд, оплаква се за всичко и носи цветни пуловери. Сериите за на Netflix, героите са озвучени от Уил Арнет, Ейми Седарис, режисьор е Рафаел Боб Уайсбърг.

Анимацията ни представя силните и слабите страни на главния герой, както и неговите демони. BoJack Horseman е малко по-особена анимация, и или много ще я харесате или няма да откриете никакъв смисъл в нея.


Castlevania

Castlevania са оригинални серии на Netflix. Рейтингът в IMDB е 8.1, което, знаете, не е малко. Историята е за Дракула и армия от вампири, които искат да унищожат света и хората. Причината е, че хората са убили Лиса - съпругата на Дракула. Ако харесвате вампирски истории, сигурно и тази ще ви се понрави.


The Adventures of Rocky and Bullwinkle

Историята е за двама най-добри приятели - катерица и лос. Създатели на анимацията са Марко Шнабел и Дейвид П. Смит. Това е една от анимациите, която е подходяща и за деца, но имайте предвид, че сериите от 2018г. са оценявани по-добре от порастналата публика.


Family Guy

90 номинации, 35 награди сред които Еми, рейтинг 8.2 в IMDB и много положителни оценки от публиката. Family Guy започва през 1998г. и до момента има 328 епизода. Историята проследява "приключенията" на семейство Грифин.


Archer

Сериите допринесоха особено много за съвременната меме култура. Историята е за нарцистичен таен агент на име Арчър. Рейтингът на сериите в IMDB е впечатляващ - 8.7. Създател на поредицата е Адам Рийд, чийто е и сценарият.


Разбира се подобна класация, няма как да мине без да споменем ветераните в анимацията за възрастни, които наистина формираха подобен тип продукции и повлияха за развитието на жанра. Не можем да не споменем Beavis and Butthead do America (Бийвъс и Бътхед оправят Америка), South Park: Bigger, Longer and Uncut (Саут Парк: По-голям, по-дълъг и необрязан), The Simpsons (Семейство Симпсън). И в трите анимационни поредици има много смях, осмиване на обществените недъзи и глупостта.


Изображение: IMDB

Време е за honorable mentions и няколко анимационни поредици, които ни радваха през годините. Истината е,че съм със смесени чувства кън някои от следващите анимации (особено към начина, по който изглежда Adventure Time), но изглежда, че широката публика ги харесва. Става дума за Adventure Time, SpongeBob, Rick and Morty.

Кои са вашите любими анимации за възрастни, споделете в коментар.

Няма коментари

Напиши коментар