Кои филми задължително трябва да гледате преди Avengers: Endgame
Кино

Кои филми задължително трябва да гледате преди Avengers: Endgame

Време е за Marvel маратон.
 

Април е съвсем близо, а какво идва през април? Доста неща, всъщност.  Един от най-вълнуващите кино моменти през месеца без съмнение ще се казва Avengers: Endgame.

Първо, нека ви кажа, че разбира се е добре да сте гледали останалите филми на Marvel, за да разберете по-добре новия филм и да му се насладите максимално. До 26 април, когато е премиерата на филма има доста време, а ето какво обезателно трябва да гледате, ако сте пропуснали някой от филмите. Имате точно няколко уикенда за Marvel маратони. 

Както не веднъж сме споменавали, Отмъстителите: Краят, ще бъде краят на 10 години MCU, или 22 филма във вселената на супер герои, злодеи, и историите на любимите ни комикси. Всичко започна през 2008г. когато Робърт Дауни Дж., до тогава познат като симпатичния адвокат Лари Пол от сериала Али Макбийл, се превъплъти за първи път в Железният човек. 

Какво ли не се случи от тогава...

Ако не възнамерявате да гледате на ново всичките филми, ето кои е важно да видите, за да бъдете в крак със случващото се в новия филм. Ще опитам да загатна кои от 20-ината филма са по-важни без да спойлвам. 

Отмъстителите 
В първите няколко филма няма толкова съществено важни неща от гледна точка на последния. Разбира се, препоръчвам да гледате Iron Man от 2008г. Отмъстителите излиза през 2012г. и събира героите на едно място, за да се борят с общ враг. Според Polygon финалът на "битката за Ню Йорк" е много съществена част от MCU, и може да има важна роля, за начина, по който Танос ще бъде победен. 

via GIPHY

Guardians of the Galaxy
Следват няколко филма, които са както забавни и приятни, така и не допринасящи особено отново от гледна точка на последния филм. Сами по себе си, те са интересни за гледане. Сцената след надписите на Thor: The Dark World, всъщност е нещо, на което препоръчвам да обърнете внимание.
В Пазителите на галактиката се срещаме с Гамора и Небюла- дъщерите на Танос. Обезателно гледайте и този филм, за да разберете по-добре предисторията на последния.

via GIPHY

Avengers: Age of Ultron
Не един от най-интересните филми, поне за мен, но и история, която ни дава някои отговори и ни представя някои факти и герои. 

via GIPHY

Captain America: Civil War
Филмът е важен поради няколко причини. От една страна показва отношенията между Капитан Америка и Железния човек, от друга въвежда Black Panther и Spider-Man.

via GIPHY

Spider-man Homecoming 
Главно заради финала на Аvengers: Infinity War, си заслужава да фледате и този филм. Така ще разберете по-добре връзката между Тони Старк и Питър. 

via GIPHY

Ant-Man and the Wasp 
Някои казват, че именно в този филм се крие ключът към победата над Танос. 

via GIPHY

Аvengers: Infinity War
Обезателно гледайте филма. Мисля, че беше един от най-добрите до сега. Освен това финалът е грандиозен. 

via GIPHY

Приятно гледане! 

Няма коментари

Напиши коментар