Кои късометражни анимации са номинирани за Оскар
Кино

Кои късометражни анимации са номинирани за Оскар

Гладайте анимациите и изберете вашия фаворит.

В момента в който церемонията по обявяването на номинациите за Оскар приключи, вече имаше недоволни от тях. Една от категориите, за които не се говореше чак толкова много е тази за анимационен късометражен филм.

Гледах петте номинирани филма и може да се каже, че съм положително изненадана от всички. Всеки от филмите носи своята оригинална емоция и силни послания. Ще ви отнеме по-малко от час, за да изгледате и 5-те, като можете да ги намерите в YouTube. Стиловете на 5-те са доста различни, a музиката е избрана изключително умело.


Bao

Най-познатият филм не изненадващо е този на Disney•Pixar "Bao". Вероятно и вие сте го гледали, дори да не сте разбрали, защото често го пускаха в кината преди различни пълнометражни филми. Анимацията е 8 минути, а рейтингът й в IMDB e 7.5. Нищо чудно, че в сайта Bao е спечелил най-много гласове.


Animal Behaviour

Добре дошли на терапевтична среща на доктор Клемент. Рейтингът на анимацията в IMDB е 6.4. Филмът, отново в сравнение с другите номинирани, е предназначен за по-голяма възрастова група зрители.


One Small Step

Анимацията е може би най-разбираемата от всички. TAIKO Studios ни представя историята на Луна - момиче, което иска да бъде астронафт. Филмът е 8 минути, рейтингът в IMDB е 7.4. Филмът е американо-китайска колаборация.


Late Afternoon

Late Afternoon e 10 минутна анимация, разказваща за възрастна жена и живота й. Филмът печели награди в почти всички фестивали, в които е номиниран. Дали ще повтори успеха си и на Оскарите, ще разберем. Анимацията е ирландска, има и реплики, за разлика от повечето анимации, които разчитат само на музика. Виждаме различни метафори и се пренасяме във вътрешния свят на главната героиня. Рейтингът в IMDB е 7.4.


Weekends

Анимацията разказва за семейство, в което майката и бащата се разделят, а детето остава при майка си, освен през уикендите. Рейтингът в IMDB е 7.3. Филмът е американски и продължава 16 минути, което я прави най-дългата от номинираните.


Гледали ли сте други добри късометражни анимации през годината? Мислите ли, че има други, които заслужават номинации? И коя според вас е тази, която заслужава Оскар.

Няма коментари

Напиши коментар