Коя е любимата ви екранизация по Стивън Кинг? 
Кино

Коя е любимата ви екранизация по Стивън Кинг? 

Най-добрите филми и сериали по Кинг и какво още очакваме да видим.

Стивън Кинг е един от авторите, които Холивуд просто обича. Много от неговите книги оживяват на голям екран за радост и едновременно ужас на зрителите. 

Първо, нека ви кажа, че ако искате да видите всички филми и сериали, правени по Кинг ще ви отнеме много, много време. Затова и ще премина единствено през тези, които са ми направили най-силно впечатление през годините.


The Shining

В случая имам предвид филма от 1980г., а не сериите. Рейтингът в IMDB е 8.4, което е още по-впечатляващо ако вземем предвид колко хора са дали своя глас. Филмът не изненадващо е драма/хорър, режисьор е Стенли Кубрик. Повечето от вас най-вероятно са гледали "Сиянието", ако все още не сте, пригответе се за класически хорър филм. Между другото Кубрик е номиниран за Златна малинка за филма, но това не пречи на Джак Никълсън да играе изключително добре, нито на публиката, да харесва лентата.


The Green Mile

Бях изненадана да разбера, че Зелената миля, филм, който много обичам, всъщност е по Стивън Кинг. Някак си бях пропуснала този факт. Лентата има рейтинг 8.5 в IMDB. Жанрът е драма, а филмът излиза през 1999г. В главната роля е Том Ханкс. Филмът има 4 номинации за ОскарThe Shawshank Redemption

Изкуплението Шоушенк излиза през 1994г., има 7 номинации за Оскар, печели редица международни филмови награди, и е на първо място в класацията за филми на IMDB. Рейтингът на филма е 9.3, което е постигнато само от още един филм - Кръстникът. Това е филм, който трябва да видите сами, в главните роли са Морган Фрийман и Тим Робинс.It

Адаптация на филма "То", разказващ за клоунът-убиец, сме виждали и преди години. Сега видяхме и новата версия, която лично на мен хареса повече от старата (да, знам, че доста хора не са на това мнение). За мен, играта на Бил Скарсгард беше решаваща. Знаете ли че повечето от моментите, в които То се нахвърля върху жертвите си са правени от самия него, вместо от дубльор. Освен това, онези ужасяващи движения на очите на клоуна, отново са...истински, казва се lazy eye, ако се интересувате. Очакваме и продължението съвсем скоро. 


Carrie 

Има две адаптации на филма, една от 1976г. и една от 2013г. Новият филм има рейтинг от едва 5.9 в IMDB. Въпреки това, за мен лентата не беше лоша. Освен това, признавам, че не съм гледала старата адаптация, затова не мога да направя сравнение. 

Стивън Кинг пише Carrie, когато е едва на 26 години. 

Изображение: IMDBCastle Rock

Сериалът стартира през 2018г. като Hulu Original. Тук искам да кажа, че с две ръце гласувам за сериалите на Hulu, защото според мен в момента те са едни от най добрите. Отново виждаме Бил Скарсгард, а това май е достатъчно... 


 


Pet Sematary

Не искам да ви казвам нищо за филма, за да му се насладите сами. Очакваме лентата скоро, и с нетърпение, а ето го и най-новия трейлър. 

Ако все пак искате да разберете повече за филма, вижте тази статия. 

Кой е вашият любим филм по Стивън Кинг? Споделете в коментар. 
 

Свързани страници

Виж всички
Технологии
Razer с розова гама на всичките си продукти
Apex Legends
Apex Legends - новата Battle Royal вселена
Кино
Нов тийзър на Avengers: Endgame
  • Almost
    Almost
    Направо bullseye с тази статия за мен .. Стивън Кинг за мен не е просто любим автор, а нещо повече (не мога да обясня ). Имам всички негови книги и съм гледал повечето филми. Най - добрите екранизации си остават Зеленият път и Изкуплението Шоушенк. Освен изброените в статията филми бих препоръчал 1408, Сейлъмс Лот и Мъглата (финалът на последния филм е направо покъртителен). Новият "То" е страхотно добър и очаквам 2-рата част, която излиза тази година да не разваля прекрасните впечатления от 1-вата. Мечтата ми за римейк на Pet Cemetary се сбъдна и дано не се разочаровам много, защото книгата му е 1 от най-страшните неща, които съм чел.Разочарован съм от екранизациите на книгите му "Под купола"( гледах 1 епизод и бях потресен .. ) и 11.22.63 (мини сериала не е никак лош, но ме издразни с разминаването от книгата). Чувам доста добри отзиви за Strange things в сценария, на който Кинг има пръст :D В момента правят римейк и на The Stand (най - хубавото тепърва предстои :)))
показване на 1 от 1 Коментар