Marvel ни изненадаха с любопитен ретро сайт
Кино

Marvel ни изненадаха с любопитен ретро сайт

За да промотират своя филм Captain Marvel, от компанията създадоха интересен ретро сайт.

Следващата голяма продукция от вселената на Marvel е филмът Captain Marvel. За разлика от повечето съвременни филми за супер герои, действието тук се развива през 1990г. В духа на годините, компанията пусна уебсайт, който отговаря на времевата рамка, връщайки се към уеб дизайна на епохата, пълен със съответните анимации, шрифтове и цветове.

Резултатът е абсолютно възхитителен. Уебсайтът се впуска в носталгията на 90-те години, която струи и от трейлърите. Включени са голям брой популярни компоненти, като произволни анимации, сложно редактиране на снимки, HTML рамки, ярко оцветени шрифтове, и разбира се, книга за гости и интересни игри. Тази, която ме забавлява най-много е играта, в която познаваш дали определен човек е наистина човек. Разбира се, Капитан Марвел те поздравява ако вземеш правилно решение. 

 

Из интернет, имаше оплаквания, че сайтът зарежда изключително бавно, което не е приятен тип носталгия. Едно от тях беше на редакторът на The Verge Dieter Bohn в Twitter.

Лично на мен, сайтът ми направи приятно впечатление и от потребителска гледна точна работеше добре (като разбира се изключим, че това си е сайт от преди 20 години). 

Тези подробности няма как да повлияят и на вашето положително преживяване на сайта. Страниците са замислени изключително приятно, умно и разбира се напомнят за старите сайтове. Ако Marvel бяха пуснали филма в 90-те, сайтът му щеше да изглежда точно така. Ако не ми вярвате, вижте сайта на Space Jam. 

Харесва ми, когато комапаниите излизат с креативни идеи с които да промотират продуктите си. Неотдавна Разбивачът Ралф, разби интернет и влезе във Fortnite, а това е само една от забавните и интересни рекламни хрумки напоследък. 

Captain Marvel е един от най-очакваните филми напоследък. За мен, той е още по-интересен не само заради епохата, но и защото е първи филм.  Какво друго чакаме през годината, разберете тук

Източници: Captain Marvel, The verge

Свързани страници

Виж всички

Няма коментари

Напиши коментар