Най-гледаният филм за уикенда
Кино

Най-гледаният филм за уикенда

Проклятието на плачещата жена оглави класациите

Най-гледаният филм през изминалият уикенд беше Проклятието на плачещата жена или, както е оригиналното заглавие на лентата - The Curse of La Llorona. Филмът дебютира в петък, на 19 април, а както сме си говорили и преди, жанрът му е хорър. Историята разказва, както можете да се досетите за зъл дух на жена, която преследва различни семейства.

Рeжисьор е Майкъл Чавес, а в ролите виждаме Линда Карделини, Джейни-Лин Кинчън, Реймънд Круз и други.  Имахме доста големи очаквания за филма, не само заради актьорския състав и режисьора, но и поради факта, че легендата на която е базиран сюжета е дълбока, интересна и плашеща. Въпреки големият успех на лентата, поне имайки предвид гледаемостта, филмът има оценка от едва 5.9 в IMDB. Разбира се, в социалните медии мненията са различни, както за всичко. Това, което ме изненада и което бях пропуснала е, че филмът всъщност е от вселената на The Conjuring. Ако се чудите къде точно се позиционира филмът, годината е 1973, а ако го гледате бързо ще разпознаете, че наистина е от тази вселена. 

Лентата спечели 26.5 милиона долара* от билети само за уикенд, с което оглавява класацията за САЩ.

На второ място е филма Shazam!, който дебютира малко по-рано през месеца, но получава изключително позитивни ревюта и оценки от феновете. За уикенда за САЩ, той е спечелил 17.3 милиона долара. Оценката му в IMDB e 7.6. Режисьор на супергеройската лента е Дейвид Сандбърг, а в ролите виждаме Закари Леви, Ашер Ейнджъл, Марк Стронг и други. 

На трето място в уикенд класацията по продадени билети се нарежда филма Breakthrough с 1.1 милиона долара. Той дебютира на 17 април, но въпреки големия интерес, има оценка 5.5 в IMDB. Режисьор е Роксан Доусън, а актьорският състав включва Тофър Грейс, Джош Лукас и др.

Филмите Капитан Марвел и Little са следващи в класацията, следвани от филма Penguins. 

Очакваме с нетърпение още няколко филма в следващите седмици, които със сигурност ще напълнят кино салоните. Разбира се първият от тях е Avengers:Endgame, който ще излезе на 26 април

via GIPHY


*Данните в статията са от IMDB и се отнасят за уикенда 20-21 април. 

Няма коментари

Напиши коментар