Най-успешната година за хорър жанра
Кино

Най-успешната година за хорър жанра

Видели ли сме вече всичко в хорър филмите и на къде отива жанрът? 

Разбира се, трудно може да се определи най-добра година за хорър жанра, защото, нека сме честни, критериите са доста субективни. Често критиката и публиката оценяват филмите по различен начин. Освен това, един уникален хорър филм не прави цялата година успешна за жанра. Това означава, че трябва да има поне няколко хоръри, които да са добри. 

Преди време в rottentomatoes опитаха да направят подобна класация на годините (в техния случай на десетилетията), с уговорката, че данните не са особено прецизни, защото това не е точна наука. Резултатите бяха доста близки
Според цифрите 60-те години на XX век е най-доброто десетилетие за жанра - това е времето, когато излизат Psycho, Eyes Without a Face, Rosemary’s Baby и Night of the Living Dead. Още няколко десетилетия обаче се борят за челното място. Между другото, ако се чудите кои са класическите хорър филми, които са ни любими, прочетете тази статия или тази

via GIPHY

Има ли шанс 2019г. да бъде най-добрата година за жанра - слабо вероятно е, но нека все пак обобщим къде залагаме надеждите си. Първо, нека споделя, че 2018г. лично за мен на тема хорър филми беше особено разочароваща. ЗащоЗаради заглавия като Slender Man, The Nun, The Predator, Truth or Dare, Winchester и дори не ме карайте да започвам по темата The Possession Of Hannah Grace. Просто ми е трудно да се сетя дори за един интересен хорър. Вие сещате ли се за някой? Halloween не беше лош и признавам си, не успях да гледам A Quiet Place, който е с рейтинг 7.6 в IMDB. Но да се върнем на темата. Ето защо има надежда за 2019г. и от кои хорър филми очакваме да завладеят кошмарите ни. 


Филмът US излиза на 15 март. Лентата е режисирана от Джордан Пийл, когото познаваме от филма Get Out. Трейлърът е много добър (е, поне на мен ми харесва). 


Втората част на филма IT (To) по Стивън Кинг излиза на 6 септември. Кастът на филма е обещаващ, като Бил Скарсгард отново ще видим като То. 


Отново по Стивън Кинг, ще видим филма Pet Sematary. Между другото, това се счита от някои и за един от най-страшните романи на Кинг. Филмът излиза на 5 април. 


Scary Stories To Tell In the Dark ще излезе на 9 август. 


Child’s Play излиза на 21 юни. 


The Curse of La Llorona излиза на 19 април. 


Happy Death Day 2 U вече излезе, и въпреки че не мисля, че е точно хорър филм, не е лош. 


А вие какво мислите? Ще бъде ли годината на хорър филмите или няма шанс? 

 

Свързани страници

Виж всички

Няма коментари

Напиши коментар