Netflix спират Daredevil
Кино

Netflix спират Daredevil

Единствения останал сериал на Marvel, който продължава да върви е Jessica Jones

Още един Marvel сериал ще бъде спрян, след като гигантът Netflix обяви прекратяването на Daredevil, като дяволът на доброто беше първия сериал в колаборацията Marvel-Netflix.

Новините идват при нас само два месеца след излизането на третия сезон на Daredevil. До този момент Netflix спряха сериалите Luke Cage и Iron First и то само след два излезнали сезона. Изглежда, че Netflix не искат да имат нищо общо с други големи компании, които имат собствени стрийминг платформи или пък са обявили, че имат такива планове, като например American Vandal, което беше продукция на CBS Studios.

От Disney смятат да пускат сериал, свързан с Локи - Богът на злото, в който главна роля ще заеме Tom Hiddleston. Гигантът Disney също така обяви, че смята да изтегли всички Marvel сериали от други платформи и да ги пуска на своя платформа. (Black Panther, Doctor Strange и Guardians of the Galaxy)

Има още една причина, поради която това се случва.

Според различни източници, Netflix искат да пускат повече свои заглавия, защото в момента плащат такса на ABC Studios, които са собственост на Disney

Последната сделка на Netflix включва Хрониките на Нарния, което се очаква да стане сериал, както и сделка с Марк Милър - създател на комикси, който работи по сериали и филми. 

Само за седмица Netflix подписаха осемцифрена сделка за правата над нещата, създадени от Роалд Дал, който е написал "Чарли и шоколадовата фабрика" и много други.

Компанията Walt Disney, която е майка на Marvel Entertainment има своя платформа за стрийминг - Disney+, която трябва да излезне следващата година.

В изявление на Netflix, компанията сподели, че "въпреки края на сериала по Netflix, трите сезона ще могат да се гледат на платформата в следващите две години, а Daredevil ще продължи да го има в бъдещите проекти на Marvel."

През април 2018, Netflix обявиха новия трети сезон на Jessica Jones. През декември 2018 Punisher също получи втори сезон. Двата сериала са единствените останали продукции на Netflix/Marvel, с обявени нови сезони в бъдеще.

Хубавото от цялата история е, че това не засяга пряко нас - зрителите. Единственото, което трябва да направим скоро е да се абонимраме за Disney+. Едва ли ще нарани бюджетът ни, така че е въпрос на време.

А докато Disney+ влезне в употреба, както винаги - Have Fun!

 

Източници: hollywoodreporter, polygon

Свързани страници

Виж всички
Премиера
Кои са филмите, които излизат днес?
Кино
Годината във филми: февруари 2018
Технологии
Canon EOS R със 70MP сензор през 2019?

Няма коментари

Напиши коментар