Netflix започва работа върху анимационни поредици
Кино

Netflix започва работа върху анимационни поредици

Обявени са нови проекти и част от екипите, които ще работят върху тях.

Американската компания обяви план за създаване на анимационни серии в следващите четири години. За един игрален филм това би било прекалено много време, но понеже анимационните филми са по-дълъг и трудоемък процес, често за предстоящите проекти знаем години преди премиерата. По този начин Netflix следва примера на лидерите в индустрията, но защо това е важно?

Първо, когато от Netflix кажат, че заемат с нещо, те съвсем не се шегуват. Миналата година заявиха, че започват да работят върху собствено съдържание и за тази цел са отделили 8 милиарда долара.

Второ, хората, които ще работят по проекта, са се доказали в сферата си. Това е показателно за сериозните намерения на Netflix и е своеобразна гаранция, че можем да очакваме качествени анимации. Поне със сигурност можем да се надяваме.

Напоследък Netflix правят какво ли не и ни изненадвaт всеки ден - компанията създава собствени сериали, филми и предлага различни нови услуги. Е, вече има и прекрасен екип от аниматори. Част от тях са хората, които създават филми като Moana, Inside Out, Finding Dory и др.


Ето какво споделиха те за работата си в компанията, за нещата, които ги мотивират и за целите и мечтите им:

Често Netflix ни казват за нови проекти малко преди реализацията им, но този път не е така. Сега те имат 4 годишен план за развитие, ориентиран към създаването на нови, оригинални анимации. 

В екипа на Netflix ще се включат аниматори, продуценти и режисьори, които са работили по всичко от "Малката русалка" до "Домът на Фостър за въображаеми приятели". Идеята на компанията е да създаде продукт, подходящ за всички членове на семейството. Според данните от прессъобщението на Netflix, 60% от потребителите гледат "семейно" съдържaние всеки месец. Това е основната причина за решението на компанията да се ориентира към създаването на анимации. 


Ето и какво да очакваме:

Maya and The Three 

Анимация от 9 серии, разказваща за принцеса-войн. Режисьорът на невероятната анимация Book of LifeJorge Gutirrez, разработва проекта. Jeff Ranjo, работил по Moana, също ще е част от екипа като главен сценарист.

По думите на режисьора можем да очакваме по-забавна и мексиканска версия на "Властелинът на Пръстените". Очакваме да започне през 2021.


My Father’s Dragon 

Анимационен 2D филм, по едноименната книга на Ruth Gannett Stiles. В историята става въпрос за малко момче - Elmer Elevator, който бяга на Див Остров, за да спаси бебе дракон. Сценарият е адаптиран от Meg LeFauve (Inside Out). Очакваме отново през 2021, като тук напомняме, че историята преди това е адаптирана в аниме филм още през 1997 с името Elmer's Adventures: My Father's Dragon.


Go! Go! Cory Carson 

Анимация, ориентирана към най-малките. Ще бъдете част от приключенията на колата Cory Carson по пътищата на Bumperton Hills! По проекта ще работи Alex Woo, един от създателите на Wall-E. Седи в графика за 2020.


Снимката е само за илюстрация, това е George the Garbage Truck (Real City Heroes)

Trash Truck 

Шестгодишният Ханк и най-добрият му приятел - бибиткащ, хъркащ боклукчийски камион. Двамата се впускат в куп забавни приключения - от това да се научат как да летят до... посещение при зъболекаря. Познатото име тук е Glen Keane от Аладин, Красавицата и звяра и Малката русалка. Записан за 2019.


Очакваме анимациите с нетърпение, защото кой не обича анимирани филми?

Източник: The Verge

Свързани страници

Виж всички
Кино
Да анализираш книга чрез филм
Кино
Топ 5 исторически сериала

Няма коментари

Напиши коментар