Подготвя се римейк на Парижката Света Богородица
Кино

Подготвя се римейк на Парижката Света Богородица

Още една класическа история ще бъде претворена.

В последно време доста от класическите истории с които децата на 90-те сме израснали, биват преработвани и пускани отново. Според мен, това е прекрасна идея, за да могат и следващите поколения да се насладят на онези незабравими сюжети и анимациите, които впечатляваха нас преди години. 

Наскоро разбрахме, че се подготвя нов филм за Парижката Света Богородица. Ако не сте чели книгата или гледали анимацията, става дума за този шедьовър. 

Какво знаем до момента? 

Disney ще добави още един филм към списъка си с римейкове на класически истории, а именно The Hunchback of Notre Dame от 1996г. Мюзикълът ще носи името Hunchback и ще взаимства и от оригиналната анимация и от романа на Виктор Юго. 

По филма ще работят Alan Menken и Stephen Schwartz, както и David Henry Hwang, който познаваме от работата му по Aida. Филмът ще бъде продуциран от Mandeville films и Джош Гад (Frozen). 

Все още не знаем нищо друго относно екипа на продукцията. Поне нищо, което е потвърдено. Носят се слухове обаче, че именно копродуцентът Джош Гад ще изиграе Квазимодо. Това би било едно интересно превъплъщение!

Изображение: IMDB

През 2019г. очакваме римейкове на Дъмбо, Аладин, Цар Лъв. Говори се също за римейкове на оригиналната история на Крюела Де Вил, Лейди и Скитника, Мулан, Лило и Стич. Вече ви разказахме за някои от тези филми, като може да се каже, че най-интересно ни се струва да видим Аладин. От друга страна, Тим Бъртън ще режисира Дъмбо, като Ева Грийн, Колин Фарел, Луси Девито, Дани Девито, Майкъл Кийтън, Алън Аркин ще участват в лентата - само по себе си, доста впечатляващо.

Да, би било добре най-сетне да започнат да се правят по-стойностни нови неща, но като се замисля, очаквам с не по-малък интерес и тези адаптации. 

Очакваме доста филми и анимации тази година, с интерес и надежда да видим повече смисъл и по-малко посредственост. Надяваме се да не останем разочаровани.

Източник: Polygon
 

 

Няма коментари

Напиши коментар