Историята на Жокера
Премиера

Историята на Жокера

Какво да очакваме от новия филм?

Един от най-интересните злодеи в кино историята безспорно е Жокера. Проследяваме историята му в различни филми и комикси, а сега ще видим и филм посветен на антагониста.

През 2019г. ще излезе филмът на Тод Филипс - Жокера. Първо, нека споменем, че историята в лентата е ексклузивно за Жокера. Поне в трейлъра не виждаме даже и следа от Батман.  Актьорският състав включва Робърт Де Ниро, Хоакин Финикс, Франсис Конрой и др. Филмът е на DC и Warner Bros., но няма да бъде включен във вселенатa на DC. Toва дава голяма свобода на компанията, която надяваме се ще бъде използвана подобаващо. Ето го и трейлъра. 

Намираме паралели между филма и няколко други филми на Де Ниро. Разбира се, намираме паралели и с другите филми, в които го виждаме. 

Какви истории за произхода на Жокера сме чували до сега?
В комиксите е описано, че Жокера всъщност пада/плува в токсични води, а когато излиза вижда, че кожата му е чисто бяла, устните - червени, а косата -зелена. 

Години по-късно го виждаме като Red Hood: "Бях работник в лаборатория, докато не реших да открадна $1,000,000 и да се пенсионирам." - обяснява Жокера в комикса.

Според филма на Тим Бъртън от 1989, Жокера е гангстерът Jack Napier, социопат с интереси в областта на изкуството и химията, който по-късно убива родителите на Брус Уейн. 

В други серии се срещаме с престъпникът и наемен убиец - Джак, който е отчаян от живота си, докато не среща Батман. Между тях се появява съперничество, което всъщност дава на Джак сили за нов живот като Жокера. 

Във филма на Тод Филипс ще видим Жокера като неуспял комедиант. Майката, която е основна в историята му, и към която знаем, че той е изключително привързан, присъства още в трейлъра. Надявам се филмът да ни даде интересни детайли за събитията преди раждането на злодея. Все пак рядко виждаме филми, които да са насочени към отрицателните герои в историята. 

Интересно е дали създателите на новия филм ще се придържат към вече познатите сюжети или ще ни изненадат. Е, скоро ще разберем.

Свързани страници

Виж всички
Технологии
Защо Google Plus се провали?
Кино
Annabelle Comes Home

Няма коментари

Напиши коментар
Tags