Най-прокълнатият филм в историята на киното?
Премиера

Най-прокълнатият филм в историята на киното?

Какво се случи с The Man Who Killed Don Quixote

Спряганият за "най-прокълнатия филм в историята на киното" - The Man Who Killed Don Quixote ще се появи по кината за своята премиера, но само за една нощ.

Защо обаче казват, че филмът е прокълнат? На първо място, за финансирането и заснемането на проекта са нужни цели 30 години! Режисьорът Тери Гилиъм намира за първи път финансиране за проекта си през 1998г. Поради редица проблеми, обаче, филмът така и не е заснет. През годините, той продължава да се бори за адаптацията на романа на Мигел де Сервантес, но неуспешно, до 2017г. Тогава е намерен добър екип и филмът започва да се снима. 

Всичко изглежда добре, до премиерата, или по-точно несъстоялата се премиера на филма. Бившият продуцент Пауло Бранко съди Тери Гилиъм, твърдейки, че все още държи правата за дистрибуцията на филма, въпреки че не е предоставил договореното финансиране. Поради тази причина, филмът, който трябва да дебютира на фестивала в Кан през 2018г., всъщност не участва във фестивала, а е изместен за закриващата му вечер.

Почти година мина от тогава, а филмът все още не е пуснат по кината. Въпросната премиера беше вчера в САЩ, а по-късно през месеца се очаква филмът да бъде пуснат и в киносалоните. С The Man Who Killed Don Quixote обаче, никога не се знае.

Да оставим обаче драмите на страна и да кажем няколко думи за филма. Режисьор е Тери Гилиъм. В ролите виждаме Джонатан Прайс (Игра на тронове, Табу), както и Адам Драйвър (BlacKkKlansman, Star Wars).

Отзивите от филма, поне за сега са положителни, а рейтингът му в IMDB за момента е 6.5. Ето го и трейлъра:

Няма коментари

Напиши коментар