Продължението на The Shining пристига през ноември
Кино

Продължението на The Shining пристига през ноември

Още един роман на Стивън Кинг ще бъде екранизиран. 

През далечната 1977г. Стивън Кинг публикува своя роман The Shining. Три години по-късно, през 1980г., излиза и филмът на Стенли Кубрик, който се превръща в един от най-силните класически хоръри. Актьорската  игра на Джак Никълсън, Шели Давал и Дани Лойд също е впечатляваща. Вероятно знаете всички тези неща. Това, което беше изненадващо за мен, беше факта, че романът Сиянието всъщност има продължение - втора книга от Стивън Кинг, излязла през 2013г. И тъй като Стивън Кинг в последните години е любимецът на Холивуд, романът Doctor Sleep ще бъде екранизиран. Не само това, но вече имаме и трейлър. Ето го и него:

Жанрът на филма ще е хорър, както се досещате. Режисьор на лентата ще бъде Майк Фланаган. Той режисира и The Haunting of Hill House с рейтинг 8.7 в IMDB. Главната роля ще бъде за Юън Макгрегър, на когото страшно много му отива да играе в странни филми, но не се сещам някога да съм го виждала в хорър филм. И така актьорът ще изиграе Дани Торънс - момчето от Сиянието, вече пораснало. След травмата нанесена в детството му, ще бъде интересно да видим по какъв начин героят ще се справя с живота... и със смъртта. Сега е моментът да кажа, че ако не сте гледали Сиянието, а сте фен на хорър жанра, имате добра предпоставка да го направите. Другите основни персонажи ще бъдат изиграни от Ребека Фъргюсън и Джейкъб Трембли.

Истината е, че поне за мен трейлърът не е толкова страшен, колкото странен. Когато виждаме сцените с кървавите стени от Сиянието обаче, става доста интересно. Разчитам на интересен сюжет и добра екранизация, но само времето ще покаже. 

Премиерата на филма Doctor Sleep ще бъде на 8 ноември 2019г. 

Ако харесвате хорър жанра, разгледайте нашата класация на топ 5 класически филма, ако пък сте фен на Стивън Кинг, вижте кои са любимите ни негови романи, които са екранизирани.

Какво мислите за трейлъра? Ще достигне ли филма класата на Сиянието или ще ни разочарова? Споделете в коментарите и както винаги - Have Fun!

Свързани страници

Виж всички
  • Almost
    Almost
    Книгата е добра, но определено нивото е поспаднало в сравнение със "Сиянието". Докато я четох ми се искаше героите да са 1-2 идеи по - страшно описани, с което книгата щеше да спечели. Дано във филма това е направено. :)
показване на 1 от 1 Коментар