Рекорд по приходи от билети за Капитан Марвел
Кино

Рекорд по приходи от билети за Капитан Марвел

$455 милиона за един уикенд

На световния ден на жената - 8 март, излезе първият филм на Marvel, в който главният герой е жена, а именно - Капитан Марвел. Филмът оглави класациите за САЩ по приходи в първия уикенд от премиерата си. 
Най-новата лента за супер герои на Marvel и Disney е вторият най-голям успех за подобен тип филм, след Avengers: Infinity War и шестата най-добра боксофис премиера за всички времена. 

455 милиона долара само за един уикенд са приходите на филма на световно ниво до момента. Впечатляващите резултати на филма идват въпреки смесените реакции от публика и критика. И докато някой критици наричат филма "не изцяло лош" или "добър, но не изцяло задоволителен дебют", то голяма част от феновете са дoвoлни. Разбира се, няма да влизам в разсъждения на тема феминизъм, като ще оставя това за следваща статия, след като съм изгледала филма. 

Иначе, чисто статистически, съотношението на жените спрямо мъжете в публиката е било 55% на 45% в полза на мъжете, според Box Office Mojo. Резултатите са добри и за Disney+, новата стрийминг услуга на Disney, която разчита доста на филми на Marvel и LucasFilm, за да насърчават абонаменти, отбелязват от techchurch. Както ви споменахме, Marvel вече не разчита на Netflix за сериалите им за супер герои. Плановете са скоро да видим и герои като Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage, Iron Fist, както и серии за Локи с Том Хидълстън, но нека да не бързаме.  

На второ място в боксофисите в САЩ за уикенда е филмът "Как да си дресираш дракон: Тайнственият свят"A Madea Family Funeral е на третата позиция. 


Гледахте ли вече някой от новите филми? Какво мислите за Капитан Марвел? Споделете в коментарите под статията.

Няма коментари

Напиши коментар