Лемъни Сникет: Поредица от злополучия
Ревю

Лемъни Сникет: Поредица от злополучия

Нещо като ревю

В текста по-долу ще споделя впечатленията си от филма Лемъни Сникет: Поредица от злополучия

Ако обичате, или сте свикнали да гледатe весели филми, или забавни комедии - този филм определено не е за вас. 
От друга страна, ако обичате мистерии, съмнителни пожари, заплетени сюжети и истории за умни деца, на които им се случват куп необясними злощастни събитя, може би, само може би, ще намерите историята на сираците Боделер за доста интригуваща. 

Нека ви предупредя, очаква ви един доста мрачен филм, който обаче не е филм на ужасите, въпреки ужасните неща, които са принудени да изживеят Вайълет, Клаус и Съни. 

След внезапната смърт на родителите си, децата Боделер са принудени да живеят с Граф Олаф - трети братовчед на четвъртия братовчед на третия им братовчед, и доста смразяваща кръвта и на кратко неприятна личност.

Проблемите на децата обаче едва сега започват.

Лемъни Сникет (какъвто е псевдонимът на Даниъл Хандлър - автор на книгите, по които е написан филма) ще бъде разказвачът на историята, която, ако не друго, ще ни научи да се вслушваме малко повече в думите на децата. 

Една от интересните идеи във филма, която доста ме впечатли е, че един страх, може да бъде победен с друг, по-голям страх.

Филмът е от 2004 г. В ролите виждаме невероятния Джим Кери, Тимъти Спал, когото познаваме от "Хари Потър", Мерил Стрийп, Катрин О'Хара ("Сам в къщи") и още куп познати лица. Филмът има четири номинации за Оскар и печели наградата в категория „Грим“.

Нетфликс правят и серии със същото заглавие, които вече имат 2 сезона. 

Видео: Youtube

 

 


 

Свързани страници

Виж всички
Ревю
Mr. Nobody

Няма коментари

Напиши коментар