Sundance Film Festival 2019г.
Кино

Sundance Film Festival 2019г.

Фестивалът е в разгара си и очакваме много качествени кино продукции

Наскоро си говорихме доста за наградите Оскар, кой е номиниран и кой - не. Сега е време за още един филмов фестивал, който също е изключително вълнуващ.

Намираме се в разгара на Sundance Film Festival 2019г. Фестивалът тази година започна на 24 януари и ще продължи до 3 февруари, като се провежда в Парк Сити, Юта, САЩ.  Близо 50 000 зрители се събират заедно, за да отпвазнуват най-големият независим филмов фестивал в САЩ. Събитието всяка година събира различни независими продукции. 

Повече за фестивала

Всяка зима в Юта, филмовият фестивал "Сънданс" се превръща в сцена за творци и представя на публиката нови идеи и нови перспективи. Годишната програма включва драматични, документални филми и късометражни филми; серии и епизодично съдържание; представяне на нови медии под формата на мултимедийни инсталации, изпълнения и филми. 

Също така публиката ще има възможността да стане част от ежедневни разговори с режисьори, дискусии в различни панели и музикални събития на живо. От 1985 г. насам стотици филми, които стартираха на фестивала, придобиха признание от критиците и обичта на зрителите и достигнаха до нова публика по целия свят. 

Кулминацията на филмовия фестивал "Сънданс" е церемонията по награждаването. Спечелването на фестивална награда може да промени живота на един режисьор и може да обърне внимание на впечатляващите истории, които иначе не биха стигнали до по-широка публика. Филми както в документалните, така и в драматичните състезателни категории се борят за различни престижни награди, присъдени от жури, съставено от хора с оригинални и разнообразни гледни точки от световната филмова общност. Освен това, на фестивала има награда на зрителите, като публиката гласува за своите фаворити. Има общо пет награди за публиката - по един филм във всяка от четирите категории на конкурса и категорията NEXT - както и наградата за любимите фестивали, избрана от всяка категория.

Другото специално нещо на фестивала е, че ни среща с добре познати, както и изгряващи филмови звезди. 

Снимка:IMDB

Тази година се очакват доста интересни заглавия, а ние ще ви държим в течение на това, което се случва на фестивала. До момента имаме доста снимков материал, знаменитости и много приятни емоции, както и кино на високо ниво. В публичното пространство се говори много за филмите Hala, Honey Boy , Native Son, но и много други. Списък с филмите разгледайте тук

Източник: Sundance

Няма коментари

Напиши коментар