Топ 5 исторически сериала
Кино

Топ 5 исторически сериала

В последно време превърнахме уикенда във времето, когато си говорим за хубаво кино, хубави филми и сериали. Е, и днес няма да бъде изключение.

В последно време превърнахме уикенда във времето, когато си говорим за хубаво кино, хубави филми и сериали. Е, и днес няма да бъде изключение.

Нека веднага да направя уточнението, че съм избрала 5 сериала от последните години, които много харесвам. Въпреки че не блестят с изключителна историческа коректност, въпросните сериали са интересни, увлекателни, и представят суровата действителност на времето, което репрезентират. И докато още сме на темата, нека споменем два сериала, които не са исторически, но са изпълнени с битки и напрежение, а именно - The Vikings и Game of Thrones, но предполагам, повечето от вас сте ги глеадли.

Ето я и самата класация:

5. Marko Polo

Рейтинг на сериала в IMDB : 8.1 

Действието се развива в Монголия през 13 век. Самият сериал е на Netflix, от 2014г. и има 2 сезона. Въпреки, че ми беше изключително интересно да се потопя в източната култура, съм поставила сериала на 5 позиция, само и единствено, заради начина по който свърши.

4. Victoria

Още една историческа драма, която се развива в Обединеното Кралство по време на управлението на кралица Виктория от коронацията й до брака с принц Алберт. Няма да издавам повече подробности, а ето го и трейлъра. 

3. Rome

Сериалът е от 2005г. Рейтингът в  IMDB е 8.8, а действието се развива в (surprice, surprice) Рим. 

2. The Last Kingdom

Сериалът е с рейтинг 8.3 в IMDB и е от 2015г.  Действието в The Last Kingdom се развива Англия през 872г., когато континентът е разкъсан на малки отделени кралства, а непрестанни битки и нападения съпътстват живота на тогавашните жители. Това е моят абсолютен фаворит, въпреки, че на първо място съм сложила сериал с по-голям рейтинг. Последното кралство показва изборите, които хората се е налагало да взимат във времена на война и последствията от тях, което за мен го прави изключително интересен.

1. The Crawn

Рейтинг на сериала в IMDB : 8.7

Сериалът е от 2016, а през 2019г. ще излезе и третият сезон. Действието се развива през втората половина на 20 век в Англия.

 

Кои са вашите любими исторически сериали? Споделете в коментар! 

 

Свързани страници

Виж всички

Няма коментари

Напиши коментар