13.6 милиона зрители гледаха на живо Железният трон
Култура

13.6 милиона зрители гледаха на живо Железният трон

Финалният епизод на Игра на тронове е най-гледаният епизод на HBO в историята на платформата

Игра на тронове е един от най-успешните сериали в историята на телевизията. Затова вероятно за никого не е изненада, че и гледаемостта на последния епизод е рекордна. 13.6 милиона са гледали премиерата на епизода по HBO. Огромен брой хора са го гледали и след това на запис. Заедно с тях, гледанията стават около 20 милиона, което отново е рекорд и за сериала и за платформата. Това прави епизода най-гледаният в историята на HBO, съобщава The Wall Street Journal. Другият рекорд на епизода е за най-нисък рейтинг в историята на целия сериал - 4.4 (от 140 000 гласа).

СПОЙЛЕРИ ОТ ПОСЛЕДНИЯ СЕЗОН

Въпреки противоречивите решения на режисьорите и екипа за целия последен сезон, трябва да отдадем на Игра на тронове заслуженото. Сериалът ни държеше будни до сутринта, за да видим новите епизоди и ще ни липсва. Особено първите сезони, а и някои от епизодите на последните бяха наистина уникални. Някак си обаче любовта от страна на феновете беше твърде голяма. Появиха се страшно много фен теории, някои от които в пъти по-добри от истинския край. 

Покрай цялото това въодушевление, не е изненада, че вече се говoри за новия сериал - предисторията на Игра на тронове, която все още си няма име, но вече получава голямо внимание.

Друго нещо, което е интересно за мен е, че 5 от епизодите тази година са в най-гледаните за целия сериал. На трето място по гледаемост в историята на сериала, остава финалът на сезон 7, според The Verge

Другият рекорд, който последният сезон постави е този по брой миймове. Някак наранените фенове, решиха да подходят с хумор и създадоха някой доста добри неща. Между другото над милион и триста хиляди човека вече са подписали петицията за римейк на сезона. Ето и някои от любимите ми миймове. 

СПОЙЛЕРИ ОТ ПОСЛЕДНИЯ СЕЗОН

Въпреки критиката, благодарим на HBO за всичко, на което ни направиха свидетели през последните години. Игра на тронове остава най-гледаният сериал в историята на платформата, и наистина има защо да е така. 

Свързани страници

Виж всички

Няма коментари

Напиши коментар