Activision Blizzard се раздели с 800 служителя
Култура

Activision Blizzard се раздели с 800 служителя

Разработчикът на игри Activision Blizzard обяви голям брой съкращения, следвайки доклада си за финансовата 2018 година от вторник.

Компанията ще съкрати 8% от световната си работна сила, което означава около 800 души.

За въпросните съкращения от няколко дни се говори доста в гейминг общността, а по-рано днес репортерът Jason Schreier, който работи в Kotaku, съобщи, че служителите на Blizzard вече са се подготвили за съкращенията.

Компанията се бори с промяната на пазара, която се отрази на ръста на приходите й, особено в сегмента на Blizzard. Компанията прогнозира, че приходите от предмети в игрите ще продължат да намаляват и през 2019-та година, като акциите на Activision Blizzard са паднали с близо 50% от момента на достигане на най-висока стойност през октомври 2018-та досега.

Не всички новини от печалбата на компанията бяха лоши. Activision Blizzard отчита рекордни приходи и печалби за годината - 7.5 милиарда долара за 2018-та година, като това е с почти половин милиард повече от 2017-та. Голям процент от тази сума реално идва от дигиталните продажби на игри като Call of Duty: Black Ops 4.

Въпреки това, приходите в бъдеще са под въпрос след решението на Bungie да се отцепи от Activision Blizzard (за този ход писахме в тази статия) и така да продължи да разработва и издава самостоятелно Destiny поредицата си. Activision Blizzard също виждат по-слаби резултати от останалите си игри, включително Hearthstone и Overwatch. Нещо, което най-вероятно се дължи на конкурентни заглавия като Fortnite на Epic Games и наскоро излязлата игра Apex Legends на EA. Две заглавия, които за отрицателно време издухаха всичко останало на пазара, завладявайки Battle Royale жанра.

Robert Kotick - главен изпълнителен директор на Activision Blizzard, коментира случая:

Правим промени, за да дадем възможност на нашите екипи за разработване да създадат по-бързо съдържание за ключовите ни франчайзи. Намаляваме инвестициите в игри, които в момента не отговарят на очакванията на играчите или в бъдеще няма да отговарят.

J. Allen Brack - президент на Blizzard Entertainment, също коментира:

През последните няколко месеца се срещнах с много хора в Blizzard, с които си говорихме за това как ние градим своето бъдеще. Има едно нещо, което си остава постоянно, и то е как ние се стремим да създаваме епични игри и забавления.

Нашият списък с проекти, върху които работим, е голям и досега не сме имали толкова много неща, върху които да работим. В същото време, в Blizzard се опитваме да поддържаме ниво на майсторство и съвършенство във всичко, което правим. Поддържането на тези стандарти, докато продължаваме да разширяваме тези светове, отнема време и талантливи разработчици.

Имайки това предвид, имаме планове да нанесем промени в процеса по разработка на игри. Ние сме отдадени в това да ви предоставяме повече съдържание в съществуващите франчайзи и да реализираме нашите необявени проекти. Електронните спортове и Overwatch League също са важни приоритети и ние ще продължим да произвеждаме страхотно състезателно изживяване.

 

Източник: Blizzard

Няма коментари

Напиши коментар