Assassin's Creed Unity ще се използва за възстановяването на Notre Dame
Култура

Assassin's Creed Unity ще се използва за възстановяването на Notre Dame

Емблематичната френска катедрала горя вчера в продължение на часове. 

Емблематичната френска катедрала Notre Dame горя вчера в продължение на часове, но плановете за възстановяването й вече започнаха. 

Всички бяхме съкрушени вчера, след като видяхме инцидента, който се случи вчера в сърцето на Париж. Сградата се счита за един от най-чистите примери на френска готическа архитектура. Тя е на над 800 години и разбира се е огромна част от френската история. Катедралата е и едно от най-хубавите места в Париж като цяло и носи уникално усещане. 

Добрата новина е, че до момента не е съобщено за жертви и също така, че вече има планове за възстановяването на катедралата. 

Според репортите, катедралата ще бъде построена възможно най-близко до първоначалния й облик. Архотектите и строителите ще се опитат да върнат предишното величие на сградата, като ще изучават снимки и видеа на катедралата. 

Едно от помощните средства за архитектите, което ще бъде използвано за възстановяването на катедралата е не друго, но заглавието на Ubisoft - Assassin’s Creed: Unity.

Благодарим на света на компютърните игри!

Все още не е направена оценка на щетите и не е ясно какви точно са те. Естествено, всички видяхме снимките вчера и знаем, че не са малки.

Френският президент Еманюел Макрон каза вчера, че ще се направи национална кампания за събиране на средства за възстановяването. Различни френски милиардери вече обещаха, че ще се включат в кампанията. Много известни личности споделиха в социалните медии колко са обичали мястото и колко съкрушени са от загубата му. 

Поглеждайки към миналото, за катедралата все пак има надежда. Различни исторически и културни паметници са реновирани през годините, и въпреки че в случая по-скоро става въпрос за препострояване, се надявам и вярвам, че катедралата ще бъде възстановена. 

Източници: gamebyte, buzzfeednews
 

Няма коментари

Напиши коментар