Бившият президент на Blizzard също напуска
Култура

Бившият президент на Blizzard също напуска

Съоснователят на Blizzard Entertainment Michael Morhaime се очертава окончателно да напусне компанията през април тази година.

След като отстъпи от ролята на президент на компанията през октомври, Michael Morhaime остана в Blizzard като консултант по стратегията. Според американската служба за ценни книжа и борси обаче Morhaime ще напусне компанията окончателно през април тази година.

Решението му идва не от къде да е, а от желанието на Activision Blizzard да спрегне целия си потенциал в едно ново заглавие - Overwatch, и да го превърне в електронен спорт чрез Overwatch League. Нещо, с което единствено Michael Morhaime не е съгласен и това дава тласък на решението му да се оттегли.

Бившият изпълнителен продуцент J. Allen Brack на World of Warcraft успя да наследи позицията на президент след оставката на Michael Morhaime.

В документацията е написано следното:

Както вече беше разкрито, на 3 октомври 2018 г., Michael Morhaime сключи споразумение с Activision Blizzard, съгласно което той ще предоставя стратегически съвети на компанията в качеството си на консултант. Работата на г-н Morhaime в компанията като стратегически съветник ще приключи на 7 април 2019 г.

През последните месеци в Activision Blizzard се случиха многобройни промени в позициите на служителите вътре, включително три нови назначения на лидерски позиции, обявени тази седмица, за които може да прочетете повече от тази статия.

Накратко - вицепрезидентът Rob Kostich на Call of Duty е обявен за президент на Activison, а бившият главен финансов директор и главен стратегически директор Humam Sakhnini е назначен за президент на King Digital. Финансовият директор Dennis Durkin е избран за президент на новите компании на Activision Blizzard и ще запази основната си роля.

Финансовият директор Spencer Neumann на Activision Blizzard, за когото пък говорихме в тази статия, беше съкратен от компанията миналия месец, но той много бързо успя да си намери място в Netflix. След него и Amirta Ahuja, заемаща същата позиция, но в Blizzard Entertainment, също напусна компанията. Бившият старши вицепрезидент Mike Sepso и съосновател на Major League Gaming, напусна Blizzard, за да отиде в Overwatch League франчайза New York Excelsior през октомври.

Аз лично вече не мога да им хвана края. Всеки ден някой напуска или бива местен някъде другаде из компанията, на друга позиция. Какво ли можем да очакваме в следващите месеци?

 

Източник: Activision

Няма коментари

Напиши коментар