BlizzCon 2018: Diablo
Култура

BlizzCon 2018: Diablo

Какво научихме от отварящата церемония на Blizzard за унищожаването на демони, любимите групови занимания на семейството и мобилния гейминг?

Главният геймплей дизайнер на Diablo обяви основното нововъведение за поредицата за тази година - това ще е Diablo за мобилни устройства, и ще се нарича Diablo: Immortal.

Говорителят за Hearthstone разказа за предстоящите нови типове карти - Animal Spirits. Завърши речта си с думите "А сега на сцената ще излезе моят личен Animal Spirit, закрилник и спътник, Wyatt Cheng!"

Вдъхновението дойде, когато зад Wyatt (главен геймплей дизайнер за поредицата) се появи надписът Diablo. Cheng захвана темата си веднага - спомена, че Diablo е толкова любимо занимание на милиони играчи, защото е чудесно групово забавление и че хората искат да го играят по всяко време - дори когато са мобилни. Да, няма нужда да гадаете, новото заглавие в Diablo поредицата ще е игра за мобилни устройства, ще бъде action RPG и ще можете да го играете с всички, каквото и да означава това. Cheng също спомена, че Diablo е перфектното семейно занимание - нямам какво да добавя.

Ето и съпътстващия синематик (геймплей видео по-надолу):

Виждаме игра, много подобна на Diablo III, но с някак си опростена графика и различен начин на използване на уменията. Класовете са 6 и копират оригиналните - Wizard, Barbarian, Crusader, Monk, Necromancer и Demon Hunter. Споменават, че ще е "massively multiplayer", въпреки че на екрана повече от 6 героя по едно и също време не забелязах.

По думите на Cheng историята ще проследи събитията между Diablo 2 и 3 - 5 години след унищожаването на Worldstone-а, който Bael е покварил. Ще станем част от създаването на Demon Hunter-ите, ще се борим за спасяването на света от безкрайните зли орди и като цяло ще геройстваме.

Геймплей видео:

Ако искате да сте сред първите, които да пробват играта, може да се пре-регистрирате на официалния сайт - отворено за Android устройства, предстои за iOS. Ако сте изпуснали нещо, можете да гледате цялата церемония отново и отново в twitch тук. Wyatt беше силно развълнуван и няколко пъти си обърка думите, но това е хубаво - показва, че сцената, феновете и настроението му влияят значително.

Свързани страници

Виж всички

Няма коментари

Напиши коментар