BlizzCon 2018: Heroes of the Storm
Култура

BlizzCon 2018: Heroes of the Storm

Нещата, които научихме по време на отварящата церемония - нов герой със собствено видео, интересни скинове и промени в геймплея

Централна позиция в откриващата церемония на BlizzCon 2018 зае Heroes of the Storm. Това, което споделиха от Blizzard беше, че ще продължат да работят за развиване на общността с организирането на нови събития, добавяне на скинове, герои и допълнително съдържание за играта. Може би най-важното е, че ще има нов герой! Точно така, родена в Nexus-а, представяме ви Orphea.

Нов герой - Orphea

Orphea владее death magic и е първият герой, който не е от външна игра или вселена, ами е "родена" от Нексуса. По време на откриващата церемония гледахме кратка анимация, разкриваща нейната самоличност. 

Въпреки че съм виждала и по-добри Blizzard синематици, мисля, че и този беше доста приятен. Какво е вашето мнение по въпроса?

Във видеото виждаме, че момичето се завръща, търсейки отмъщение. Още на портата към дома се изправя срещу баща си - Raven Lord. Orphea го обвинява, че е избил невинни хора и е извършил непростими злини и обещава, че никога няма да спре да му се противопоставя. За семейството, за реалма, за нексуса...

Това е и първият напълно оригинален Heroes of the Storm герой. Все още не знаем кога ще е достъпен за игра, но присъстващите на събитието получиха подарък - притежателите на билети, виртуални или физически, получават героя безплатно.

В началото споменах, че ще има и нови скинове. Първият е на чистач. Изобщо не се шегувам и дори ми харесва. В следващото видео можете да видите малко gameplay от Orphea, както и въпросния нов скин.

Нов скин

Очакваме Janitor Leoric много скоро. Ако се чудите колко скоро, на церемонията по откриването беше използван специален термин, който в превод на български звучи приблизително като "Blizzard скоро".

Промени в геймплея на играта

Ако отново цитирам Blizzard, ще ви кажа, че единственото постоянно и неизменимо нещо е промяната. През следващите месеци можем да очакваме значителни промени в играта.

Основната цел на разработчиците е да създадат условия за по-равностойни битки без т.нар. snowball ефект, при който ранното надмощие в играта се превръща в преднина, която не може да бъде съкратена. Промени ще видим в следните категории:

 

1. Получаването на опит от разрушаване на сгради. Ползи от пушване все още има, но влияят повече върху моментния баланс на играта, а не върху глобални метрики като опит.
2. Промяна в начина, по който се смята armor-a. Главно за да се премахне стратегията за стакване на абсурдни количества защита.
3. Подобрения по системата за подбор на врагове.
4. Замяна на Stimpaks с Boosts - сериозна промяна на механиката, вече ще дава бонус опит и ще може да се активира в края на играта. 

Повече за промените можете да разберете тук.

Свързани страници

Виж всички
PC
Blizzcon 2018: WarCraft III Reforged
PC
BlizzCon 2018: Destiny 2
Култура
BlizzCon 2018: StarCraft
PC
Blizzcon - какво, къде, кога?

Няма коментари

Напиши коментар