BlizzCon 2018: StarCraft
Култура

BlizzCon 2018: StarCraft

Любимата ни RTS игра не получи много внимание на откриващата церемония, но за сметка на това вече се водят ожесточени битки за купата

За всеобщо съжаление и тъга големи новини около StarCraft на BlizzCon нямаше, но за феновете на поредицата се очертава доста интересно събитие и забавен уикенд.

Важно е да се спомене, че поредицата навършва 20 години. Blizzard отдадоха чест като накараха новия президент, J Allen Brack, да говори за любимата ни RTS игра преди всичко останало.

Повечето информация ще бъде споделена утре в специален панел, но Brack спомена няколко точки. Вече очакваме нов co-op командир в лицето на Zeratul, този хитър и потаен протос, така важен за мисиите от кампанията. Президентът на Blizzard също обърна внимание на прогреса, който Deep Mind от Google постигат на фронта на машинното обучение на AI за игри като StarCraft - тяхната основна цел е да подпомогнат човечеството чрез развиването на технологиите така, че да се правят нови връзки между компютри и хора. Чатът в twitch стрийма полудя с референции към Terminator и предупреждения, че краят на човечеството ще дойде именно от изкуствения интелект.

Но какво интересно има за StarCraft феновете?

Тазгодишното първенството по StarCraft 2 ще е демонично. Единствените "чужденци" (четете - не-южнокорейци) са Serral от Финландия и SpeCial от Мексико. Неоспорим фаворит за титлата на 2018 WCS Global Finals е Serral заради доминиращото му представяне на последните първенства през годината. На корейската сцена Maru се явява фаворит след победите си на GSL. Имайте предвид, че първенството е вече започнало, и можете да гледате плейофите в сайта на BlizzCon и в twitch. Всичките оставащи участници в турнира изглеждат така:

Maru Serral Stats Rogue
TY sOs Dark SpeCial


Също така можете да се забавлявате с showmatch на StarCraft: Remastered между Rain и Last, който ще се проведе след четвъртия четвъртфинал (това дали прави един цял финал?) , т.е. към 03:30 българско време по StarCraft канала в Twitch. Римейковете очевидно набират сериозна популярност, особено сега - на откриващата церемония се говореше и за WarCraft 3: Reforged, което ще е тотален хит. Ето ви малко SC: Remastered в 4k:

 

Свързани страници

Виж всички
Култура
BlizzCon 2018: Diablo
PC
Blizzcon - какво, къде, кога?
League of Legends
Worlds 2019 ще бъде във Франция

Няма коментари

Напиши коментар