Bungie си взимат обратно Destiny и се разделят с Activision
Култура

Bungie си взимат обратно Destiny и се разделят с Activision

Ако сте фен на Destiny франчайза или на студиото Bungie, то днес идваме с много интересни новини във връзка с тях.

Bungie обяви в публикация на своя уебсайт, че вече ще издава съвсем самостоятелно поредицата Destiny. Това ефективно прекратява отношенията на компанията с Activision, които съществуват от 2010-та насам.

Новината идва в доста объркано за Activision време. Време, в което много служители биват прехвърляни на други позиции или напускат. От друга страна пък, за да е пълна кашата, компанията Blizzard Entertainment, която е собственост на Activision, направи изявление през декември, че ще прекрати поддръжката на еспорт аспекта на своята игра Heroes of the Storm. Повече по този случай може да научите в тази статия.

Тази новина предизвика редица напускания и прехвърляния на служители към други отдели, студиа и дъщерни компании на Activision. Някои от въпросните служители дори заеха лидерски позиции в преструктурирането на Activision Blizzard, повече за което може да прочетете в тази статия.

Когато бе започната работа по Destiny, Bungie заявиха, че имат визия за играта, но нямат средствата да реализират игра от такъв мащаб. Тогава Activision се притекоха на помощ и ги подслониха, за да създадат своята игра.

За период от осем години с Activision, Destiny създаде общност от над 10 милиона души в различни платформи. Bungie казват, че са благодарни на Activision за това, което са постигнали заедно, но с нетърпение очакват да започнат издаването на Destiny самостоятелно.

Казва се, че процесът е вече в начален стадий, като двете страни се ангажират да направят прехвърлянето възможно най-безпроблемно. Bungie обясниха, че чрез Forsaken expansion-а са научили и чули какво искат играчите и искат да ги уверят в това, че по пътя има още нещо и че този преход е само част от едно по-светло бъдеще за Destiny.

В следващите няколко месеца Bungie ще обявят повече информация относно бъдещето на франчайза, а пък Activision от своя страна след отделянето ще могат да се фокусират върху нови заглавия, както и съществуващите в момента.

Няма никаква информация докога (и дали) Destiny 2 ще остане в платформата Battle.net на Blizzard - интеграция, която се случи през октомври 2017-та.

 

Източник: Bungie

Няма коментари

Напиши коментар