Да създадем карта на наш измислен свят
Култура

Да създадем карта на наш измислен свят

Ето как!

Един от важните елементи на всеки един магически и дори не магически свят е картата. На нея, независимо дали правим игра, създаваме история или пишем книга, можем да разположим героите си. От това къде се намира въпросен герой по-късно можем да развием историята му или да проследим привичките и уменията му. Ако някога сте опитвали да напишете история, или сега сте вдъхновени от Игра на тронове, както Мартин преди години е бил вдъхновен от Толкин, сега е по-лесно от всякога. Ето и един инструмент, който може да се окаже особено полезен за вас в това начинание. 

Wonderdraft е страхотен инструмент за създаване на въображаеми карти. Има страшно много опции и със сигурност ще се забавнявате с него. Това е таймлапс трейлър, който ще ви покаже нагледно как се случват нещата и ще ви даде представа какво можете да правите. Както виждате има планини, реки, градове, езера и какво ли още не. Ще се убедите сами, че програмата можете да използвате доста лесно и наистина имате безкрайна свобода. 

Искате да направите остров- няма проблем, град, държава, каквото поискате.Картата може да бъде или по-обща или доста детайлна, отново от вас зависи. Има и тонове от заготовки, като символи и други, които можете просто да вземете и да използвате. Има замъци и сгради, които идват с различна архитрктура и стил. Ако искате, можете и да отидете в subreddit-a на играта и да прочетете повече за проектите, по-които работят останалите потребители. 

Разбира се, приложението не е перфектно, но е едно от най-добрите от рода си. Цената на програмата е 30$, и може да бъде закупена на официалния сайт. Някои полезни уроци, можете д анамерите и в Youtube канала на приложението. 

Wonderdraft бързо набра популярност и любов сред феновете и може да се каже, че има защо. С нея можете и да разпуската в свободното си време и да творите и измисляте нови светове - лесно бързо и  много забавно начинание. 

Източници: wonderdraft, PCGamer

Няма коментари

Напиши коментар