Electronic Arts ще съкрати 350 служителя
Култура

Electronic Arts ще съкрати 350 служителя

EA ще освободи около 350 души от своите маркетингови, издателски и оперативни екипи и ще намали усилията си в Русия и Япония.

Издателят Electronic Arts обяви, че ще освободи около 350 души от своя екип, наброяващ около 9 000 служителя.

В изявление главният изпълнителен директор Andrew Wilson обясни мотивите си зад тази стъпка, която ще засегне маркетинговите, издателските и оперативните екипи в EA. Освен това, съобщава, че компанията ще отслаби своята дейност в Русия и Япония, за да преосмисли начина, по който ще обслужва тези два пазара.

Предприехме някои важни стъпки като компания, за да отговорим на предизвикателствата и да бъдем готови за предстоящите възможности. Когато погледнем през променящия се свят около нас, ясно е, че трябва да се променим заедно с него. Осъществяваме преднамерени действия, за да изпълним по-добре нашите ангажименти, да подобрим организацията си и да посрещнем нуждите на нашите играчи.

В допълнение към организационните промени, ние сме фокусирани върху повишаване на качеството на нашите игри и услуги. Добрите игри ще продължат да бъдат в основата на всичко, което правим. И за напред ще се стараем да впечатляваме хората, които играят игрите ни с нови промени.

Днес е труден ден. Промените, които правим днес, ще повлияят на около 350 служителя в нашата компания от 9 000 души. Това са важни, но много трудни решения и ние не ги приемаме лекомислено. Ние сме приятели и колеги в ЕА, оценяваме всеки и ценим приноса на всеки в компанията. Ще направим всичко възможно, за да помогнем на тези хора да намерят следващата си възможност за кариерно развитие. Това е нашият основен приоритет.

От различни източници разбираме, съкращенията са били очаквани и за известно време не са били назначавани нови хора в компанията.

Това вероятно няма да направи Electronic Arts по-популярна компания сред геймърското общество. Изявлението не се прие добре сред общността и масовите съкращения със сигурност няма да помогнат. И все пак, EA е само още един от няколкото издатели, които през последните месеци се предприеха различни съкращения в персонала си. През февруари Activision Blizzard освободи около 800 човека (което е приблизително 8% от персонала им от 9 600 служителя), като част от корпоративното преструктуриране. За това писахме в тази статия.

Ако тенденцията се запази, 2019-та със сигурност няма да бъде лесна за гейминг индустрията. Големите играчи на пазара са изправени пред все по-нарастващи изисквания от страна на инвеститорите, а дори и най-продаваните игри могат да се считат за "незадоволителни", ако числата в Excel-ската таблица не излязат достатъчно положителни.

 

Източник: Esports Observer и VPEsports

Свързани страници

Виж всички

Няма коментари

Напиши коментар