Epic Games стават конкурент на Steam с
Култура

Epic Games стават конкурент на Steam с "по-честен" магазин

Магазинът на Epic Games ще предлага по-висок процент от продажбата на разработчиците, които решат да продават своите игри там.

Fortnite разработчикът Epic Games ще стартира Epic Games Store - "екосистема за дигитална търговия", която е фокусирана върху справедливата икономика и "директни взаимоотношения с играчи". Игралния магазин ще бъде на разположение "скоро", като ще стартира само с няколко игри за PC и Mac. Други платформи, като Android, ще бъдат достъпни "през 2019 г.", казаха от Epic.

Услугата наподобява Steam на Valve, където се продават игри на други разработчици, но платформата на Epic ще изисква по-малък процент от продажната цена. Epic заявиха, че разработчиците ще получават 88% от продажбите на продуктите си без допълнителни нива или прагове, което значи, че Epic ще печелят 12% от всяка транзакция. За сравнение, разработчиците, които продават своите продукти в Steam, печелят 70% от всяка транзакция, а Valve прибират останалите 30%. Valve вземат с 10% по-малко, ако продуктът е изключително популярен.

Ето и съотношението на процентите в Steam и магазина на Epic Games:

Разработчиците също ще имат "пряка връзка" с играчите чрез стена в страницата на своя продукт. Стената може да показва информация за ъпдейти и новини за нови продукти, като разработчиците ще имат пълен контрол върху съдържанието на тази страница, а реклами и друг вид маркетинг на чужди продукти, както например е в Steam, няма да има.

Epic Games също ще въведе своята програма "Support-A-Creator" от Fortnite в новия си магазин. Разработчиците могат да участват в програмата и да работят заедно с други автори като начин за достигане до нови играчи. Авторът може да спокогне за покачването на интереса към дадена игра, като разработчикът ще избере процент от приходите, който да сподели с него на принципа на код или партньорска маркетингова връзка (affiliate).

Все още няма информация с какви игри ще стартира новият магазин на Epic Games, но си отбелязваме 6-ти декември, когато на церемонията на The Game Awards ще бъде разкрита повече информация.

 

Източник: Epic Games

Свързани страници

Виж всички
Мобилни
Nokia показa как се прави бюджетен телефон
Музика
Какво слушат хората?
Overwatch
Overwatch отборът на Вашингтон

Няма коментари

Напиши коментар