ESL с цялостен ребрандинг - ново лого, шрифт и цветове
Култура

ESL с цялостен ребрандинг - ново лого, шрифт и цветове

Еспорт организаторът Electronic Sports League разкри своята обновена идентичност на бранда си, която включва всичко - от начина, по който е изрисувано логото, до шрифта на текста и цветовете.

Според изложените неща в уебсайта на ESL, промените отразяват 19-годишното пътешествие на компанията и нарастването на електронните спортове. От съвсем малка и незначителна ниша до глобален бизнес и процъфтяваща индустрия.

В LinkedIn публикация Turtle Entertainment казват следното:

Освежаваме нашия ESL бранд, за да го приведем в съответствие с нашите основни ценности и убеждението си, че можем да създадем свят, в който всеки може да бъде някой. Освежаването на марката заедно с глобалната агенция Superunion, е метафора за пътуването от нищото към превръщането в някой и открояването му, създавайки място за партньори, играчи и фенове да се откроят.

Актуализираната цветова схема на ESL е съсредоточена върху жълто, два нюанса на зелено и черно, заедно с изображения, които приличат на камуфлажна мрежа от многоъгълни форми. Компанията планира да внедри новия дизайн във всички продукти и събития през следващите няколко месеца.

Освен това ESL опрости начина, по който определя нивото на своите лиги и турнири. Нека условнo и за да бъде по-лесно ги разделим на три дивизии:

Open дивизията отговаря за онези турнири, в които играят играчи, които правят своите първи стъпки в сферата на електронните спортове.
Challenger дивизията - за играчи, които са минали по-нагоре в йерархията и играят в полупрофесионални отбори.
Masters дивизията пък отговаря за онези играчи, които играят на най-върхово ниво в еспорт индустрията.

Подказка - отворете сайта на ESL и скролнете надолу, докато не стигнете до "ESL, United", след което кликнете на последното кръгче.

За ESL се очертава доста хубава и интензивна година. Само преди два дни Electronic Sports League и Facebook Gaming удължиха своето партньорство, като за разлика от миналия път, то вече няма да бъде напълно ексклузивно към Facebook, а ще даде възможност на ESL да предават част от своето еспорт съдържание и по други платформи. Сделката включва следните събития на ESL, с коментар на английски език: Intel Extreme Masters (IEM) и ESL One, както и ESL Pro League. Освен това, беше подновено и партньорството с платежната услуга paysafecard (повече за това тук), както и това с Intel (повече за това тук).

 

Източник: ESL

Няма коментари

Напиши коментар