Facebook до 2020-та ще премине към 100% възобновяема енергия
Култура

Facebook до 2020-та ще премине към 100% възобновяема енергия

Facebook обявиха, че намаляват своите емисии на парникови газове със 75% и ще направият своята техника да използва 100% възобновяема енергия до края на 2020 г. Тези усилия са част от обещанието им да се борят с изменението на климата.

Започвайки през 2013 година, компанията е подписала договори за повече от 3 гигавата нова слънчева и вятърна енергия. Тези проекти за вятърна и слънчева енергия са изградени на същата мрежа като центровете за данни на Facebook, включително центровете в Орегон, Вирджиния, Ню Мексико и Швеция.

Facebook споделиха, че са изпълнили целта, която през 2015 г. си поставиха, да успеят да захранят поне 50% от дейностите си чрез възобновяема енергия до началото на 2018 г. Те дори изпревариха срока си, като миналата година осигуриха енергия за 51% от дейностите си.

Както Facebook, много други технологични компании се опитват да се насочат към въобновяема енергия. През юни Samsung обещаха да направят така, че дейностите им в САЩ, Европа и Китай да се захранват на 100% от възобновяема енергия до 2020 година. Apple и Google от април насам закупиха достатъчно енергия от възобновяеми източници, като вятърна или слънчева енергия, за да компенсират глобалното потребление на енергия.

Свързани страници

Виж всички
Музика
Eminem с нов албум
Премиера
Всичко, което знаем за GOT8

Няма коментари

Напиши коментар