Facebook твърдят, че BlackBerry са откраднали тяхната технология за гласови съобщения
Култура

Facebook твърдят, че BlackBerry са откраднали тяхната технология за гласови съобщения

Последно време се наблюдават доста драми около Facebook.

Facebook съдят BlackBerry за нарушаване на патент, според Bloomberg.

Съдебния процес започва месеци, след като BlackBerry съдиха Facebook, като твърдяха, че компанията и техните WhatsApp и Instagram - техните дъщерни дружества нарушили патента на BlackBerry апликацията за съобщения.

 

В жалбата, Facebook обвиняват BlackBerry в нарушаване на няколко патентовани процеса и технологии, които са свързани с гласовите съобщения и как мобилното устройство предоставя графики, следене и анализ на GPS данни. Като цяло, Facebook смятат, че BlackBerry са нарушили шест патента.

Обратно, през март, BlackBerry съдиха Facebook, като твърдяха, че компяниата е използвала "сигурността, потребителския интерфейс и подобряващите функционалността функции, които правят BlackBerry и техните продукти толкова успешни от самото начало." Някои от патентите покриват интерфейс елементи, като показване на съобщенията и времето, по което са получени, както и отбелязването на приятели и семейство в снимки. BlackBerry и тяхната BBM system изгряха през средата до края на 2000-та година, докато Facebook Messenger излезна чак през 2013-2014. От Facebook забраниха на потребителите да използват оригиналната апликация, като ги накараха да си инсталират друга, наречена Messenger.

 

Източник: TheVerge

Няма коментари

Напиши коментар