Главният финансов директор на Activision Blizzard отива в Netflix
Култура

Главният финансов директор на Activision Blizzard отива в Netflix

Spencer Neumann - главният финансов директор на Activision Blizzard, напусна компанията за видеоигри в полза на присъединяването си към Netflix на същата позиция, замествайки David Wells.

Съобщава се, че Activision Blizzard поставя Neumann на платен отпуск, въпреки че не е дадена конкретна причина за уволнението му освен "нарушаване на законовите му задължения към компанията".

След случилото се Activision Blizzard отново назначи Dennis Durkin за Главен финансов директор - позицията, която той заемаше в компанията от началото на 2012 г. до средата на 2017 г. Преди тази промяна, той е служил като Главен търговски директор.

За новата си работа Spencer Neumann коментира:

Netflix е уникална марка и аз съм развълнуван относно възможността да работя с екипа на Netflix и с всички наши заинтересовани страни, за да изградя изключителни успехи и иновации за компанията.

В Activision Blizzard Neumann започна като Главен финансов директор през май 2017. Преди това той бе в редиците на The Walt Disney Company, като там последно работеше като Главен финансов директор и Изпълнителен вицепрезидент в Walt Disney Parks and Resorts. От 2005 г. до 2012 г. работи в Providence Equity Partners и Summit Partners.

Главният изпълнителен директор Reed Hastings на Netflix коментира новия кадър:

Spencer Neumann е изпълнител на звездните развлечения и ние сме развълнувани, че той ще ни помогне да предоставим невероятни истории на хора по целия свят. Искам също така отново да благодаря на David Wells, от името на компанията и на нашите акционери, за безценния му принос към Netflix през последните 14 години.


Интересното е, за това напускане… не е единственото за Activision Blizzard. Пренасяме се в дъщерната компания, а именно Blizzard Entertainment, където Amirta Ahuja, работеща като Главен финансов директор, също решава да подаде оставка, за да се присъедини към Square Inc.

Нейният път до тази позиция е доста дълъг. Тя се присъединява към Activision Blizzard през юни 2010 г. и работи като Вицепрезидент по стратегическо и бизнес развитие, а след това става Вицепрезидент на финансите и операциите през август 2012 г. По-малко от три години по-късно става Старши вицепрезидент по връзки с инвеститорите, преди да поеме относно последната й роля през март 2018 г. като Главен финансов директор, и съответно с това приключва своето приключение там.

 

Източници: Esports Insider #1 и Esports Insider #2

Няма коментари

Напиши коментар