Google Maps с навигация за градския транспорт в София
Култура

Google Maps с навигация за градския транспорт в София

Новата услуга вече е достъпна. 

Вече ще можем да използваме Google Maps, за да проверяваме маршрутите на автобусите в София. За момента това е и единственият град в България, където услугата може да се използва. Очаква се да бъдат въведени спирките, през които автобусите минават, подробности за продължителността на пътуването и други опции, които да ни улесняват при пътуване. Също така очакваме да видим услугата достъпна и за други градове е страната. Особено за градове с много туристи, като Пловдив, или големите градове по Черноморието, мисля, че това ще бъде доста добра идея. Естествено, опцията е доста подходяща не само за туристи, но и за нас, в случай че отиваме на ново място. Положителното в случая е, че най-важната информация е събрана на едно място и синтезирана и страшно лесно достъпна без да има нужда да търсим на други сайтове. 

Ето и как би изглеждал пътят ни между две произволни точки в столицата с новата функция. Естествено имаме и функциите да отидем пеша, с велосипед или с кола, които не са променени. Новата функционалност е добра новина за всички туристи, или за хората като мен, които обичат да се губят.

Друга информация, която получаваме, и ако сме туристи ще ни е от полза за цената на билета, всичките линии, които можем да използваме по маршрута, както и колко често и през какво време е съответният транспорт. 

Опцията, която е нова за София съществува от известно време в много от големите градове. Така например, ако си отишъл на екскурзия в Лондон и искаш да стигнеш от Хийтроу до Биг Бен, знаеш, че пътуването с автобус ще отнеме близо час, както и кои автобуси трябва да търсиш и от къде да ги вземеш. Освен това, можеш да изпратиш упътването до телефона си, и разни други подробности, които тепърва ще идват и при нас.  

Какво мислите за новата функционалност? Кои градове според вас трябва да са следващи и ще я използвате ли? Споделете в коментарите. 
 

Свързани страници

Виж всички

Няма коментари

Напиши коментар