HIRO @ IEM Katowice 2018
Intel Extreme Masters Katowice 2018

HIRO @ IEM Katowice 2018

Където мечтите на децата се борят с възможностите на технологията.

Докато чаках да започне поредната среща на StarCraft II в малката зала на експо зоната, реших да погледна още някой щанд набързо. Намерих HIRO.

HIRO е гейминг серията на полската хардуерна компания NTT. Да не се бърка с четвъртия по големина телеком в света, японския Nippon Telephone and Telegraph. Споменавам това, защото аз се обърках първоначално.

Ta, HIRO е поредния гейминг бранд, разработен с помощта на атлети от електронните спортове. Фокусът е върху прецизност, качество и продуктивност, а не върху ценова достъпност. Логично.

Произвеждат типичната периферия - мишки, клавиатури, слушалкии и падове, допълнени от лаптопи и настолни конфигурации. Хардуерни компоненти не се произвеждат. Цветовата гама е главно оранжева.

Нещото, което ме привлече към този щанд беше състезанието за асемблиране на машина. Желаещите да участват се борят да сложат нужните компоненти на съответните им места по прежалена дънна платка за време. Аз приемам за успех факта, че привличаше участници на възраст малко по-висока от средната.

Разбира се, присъстваха и наточените машини на свободен достъп. Всеки посетител беше свободен да си поцъка любимата игра в мрежа или сингъл - било то Battlerite, CS:GO, LoL, или дори полската Ancestors Legacy, която е в pre-release. Имаше и промоутърки, което винаги е хубаво.

Позавъртях се там, и разпитах за някой, който може да ми разкаже повече за марката. Запознаха ме с Грег, който се оказа по-развълнуван и от мен. Той набързо сподели историята на марката, и се захвана да ми показва най-новия им лаптоп, който щял да се пуска в продажба около 20 часа след момента на разговора.

Наточен докрай, работещ с последен модел компоненти и две графични карти, лаптопът изглеждаше внушително. Стилната монолитна конструкция беше с “цяла” клавиатура - демек с numpad, и матов екран. Техническите характеристики ги няма, защото загубих листчето, на което си записвах.

Не съм тествал на практика как движи, но успях да разпитам Грег. По негови думи лаптопът лесно се нагрявал, и дълги гейминг сесии не му били по възможностите. Много помагало да се сложи на охлаждаща подложка. 

Най-впечатляващото беше, че планирали да сложат 4к екран, но не се случило.

Яко, а?

Свързани страници

Виж всички
Intel Extreme Masters Katowice 2018
Razer @ IEM Katowice 2018
Intel Extreme Masters Katowice 2018
Non-VR Racing Simulators @ IEM Katowice 2018
Intel Extreme Masters Katowice 2018
Intel @ IEM Katowice 2018
Intel Extreme Masters Katowice 2018
StarCraft II @ IEM Katowice 2018
Intel Extreme Masters Katowice 2018
HyperX @ IEM Katowice 2018
Intel Extreme Masters Katowice 2018
Gigabyte @ IEM Katowice 2018

Няма коментари

Напиши коментар