Razer @ IEM Katowice 2018
Intel Extreme Masters Katowice 2018

Razer @ IEM Katowice 2018

Вървя си из експото и си мисля: Какво ли си представят хората като чуят Razer?

Пристъпвам плахо в огромната зала по посока стълпотворението. Хората се бутат, тикат, всички напред искат. Викове, крясъци, плакати в черно и зелено, многобройни лога, подобни на възел от змии. Полска реч във високите децибели: Разер, Разер, Разер!

Една от най-обичаните марки на пазара за висококачествени гейминг стоки, Razer имаха силно присъствие и на IEM Katowice 2018 Expo. Огромен щанд с многобройни машини, сцена, магазин и екран беше тяхното поле за изява - и всички искаха да са там.

Естествено, раздаваха се подаръци - тениски, падове, гривни и други предмети с пренебрежима стойност - и това събираше хората. В центъра беше сцената, и върху нея водещите, които не спираха да нареждат - не беше бийтбокс, не беше комедия, не бяха куизове, и какво ли още не - през целия ден имаше какво да привлича и забавлява публиката.

Веднъж пристъпил сред границите на Razerския павилион, все имаше какво да ми грабне окото. Машини с цялата гама славна Razer периферия - в зелено, в синьо, в розово, в ръцете, на ушите, под мишката - навсякъде Razer. Хората играят - кой Fortnite, кой CS:GO, и се кефят.

Преди като чуех Razer и си мислех за адски готина и недостъпна периферия. Сега всеки произвежда периферия - геймърски слушалки за 20 лева, геймърски мишки в бара, геймърски клавиатури в магазините. Няма лошо в това - създава конкуренция и база за сравнение. Но Razer не са обикновената фирма за електроника.

Razer си правят лаптоп. Не какъв да е, ами баш лаптоп - мощен, тънък, сертифициран от различни авторитети в различни браншове. Там, вече, е друга бира - само големите играчи могат да си позволят изследователския бюджет за технологиите, нужни да се изпъкне. И така геймърските лаптопи станаха популярни, и Razer потърсиха други хоризонти.

Намериха Razer Phone. Чудовищна машинка, достойна за славата си - 120Hz екран,  поддържа Netflix HDR and 5.1 surround sound content, 8GB RAM, две камери и така нататък. За сега водят останалите компании в сферата “геймърски смартфон”.

Та този телефон разгледах там, и потвърждавам, че е голяма работа. Нямам какво ново да ви кажа - игрите са по-ефектни от на кутията вкъщи, филмите са като на кино, и топли като на село камината. Както се вика, само да ми падне...
 

Свързани страници

Виж всички
Intel Extreme Masters Katowice 2018
StarCraft II @ IEM Katowice 2018
Intel Extreme Masters Katowice 2018
HIRO @ IEM Katowice 2018
Intel Extreme Masters Katowice 2018
Intel @ IEM Katowice 2018
Intel Extreme Masters Katowice 2018
Non-VR Racing Simulators @ IEM Katowice 2018
Intel Extreme Masters Katowice 2018
Gigabyte @ IEM Katowice 2018
Intel Extreme Masters Katowice 2018
HyperX @ IEM Katowice 2018

Няма коментари

Напиши коментар