IKEA с аксесоари за геймъри
Култура

IKEA с аксесоари за геймъри

За разлика от Microsoft, то шведската компания за мебели и домашно обзавеждане IKEA има сериозно предложение за геймърската си аудитория от потребители.

Ако не сте разбрали, от Microsoft пускат своя собствена серия козметика за геймъри. И не, това не е шега.

Хората от IKEA от своя страна обаче са решили да предложат нещо по-полезно и по-сериозно от просто един душ гел, като си партнират с компанията за протези Unyq, както и еспорт компанията Area Academy, за да създадат линия от аксесоари за геймърите. Линията носи името Uppkoppla, което буквално означава "онлайн" на шведски. Интересното в случая е, че тази серия от продукти всъщност ще бъде изцяло 3D принтирана, което има за цел да осигури персонализирани приспособления за геймърите, включително тези с проблеми с мобилността.

Първите продукти, върху които трите компании ще работят, са гривна за китката, клавиши за клавиатура с грапава повърхност, както и бънджи за регулиране на кабела на мишката.


Това са клавишите за клавиатура с грапава текстура отгоре

Линията Uppkoppla е създадена от техника, разработена от компанията Unyq, която използва сканиране на тялото, за да създаде 3D модел на продуктите, така че да бъдат удобни за всеки клиент. Първите прототипи и приложение за измерване на биометрични данни бяха разкрити на форума Democratic Design Days, който представлява годишната продуктова конференция на IKEA.


Това е бънджито за регулиране на кабела на мишката

Michael Nikolic - креативен лидер на IKEA в Швеция, в официално изявление заяви следното:

Това е вълнуващ шанс за създаване на продукти, които могат да бъдат персонализирани и уникални за хора със специфични нужди. Очакваме с нетърпение да персонализираме други видове продукти за повече групи хора.


Това е гривна за китката на ръката

От Unyq казват, че персонализираните им геймърски аксесоари ще бъдат по-ергономични и ще намаляват напрежението. В крайна сметка трите компании се надяват да приложат наученото от това сътрудничество, за да създадат по-достъпни продукти за геймърите с физически увреждания.

Геймърите прекарват голяма част от времето си онлайн, седейки с часове, което може да доведе до масивно физическо натоварване на тялото.

Засега IKEA пускат само изображения на бъдещите си продукти от гейминг сегмента и казват, че прототипите ще включват още домашни продукти като бюра, столове и маси. Линията от продукти Uppkoppla ще стартира чак през 2020 година.

 

Източник: The Verge

Няма коментари

Напиши коментар