Какво знаем за предисторията на Игра на тронове
Култура

Какво знаем за предисторията на Игра на тронове

Какво да очакваме след финалния епизод. 

Никога повече от сега не съм искала да прочета книгите Песен за огън и лед, Сблъсък на крале, Вихър от мечове... Финалът на Игра на тронове, ни остави с повече въпроси отколкото отговори. 

СПОЙЛЕРИ

Последният епизод според мен беше добър, но нищо преди това не водеше логично до него. 

Имаше висока, огромна стена. Същата, която беше унищожена от Краля на нощта. 
Имаше дотраки и неопетнени. Същите, които бяха избити в битката при Зимен хребет. 
Имаше бутилка от минерална вода, но за това няма да се заяждам. 
Джон тръгна отвъд стената. Защо? 
Съвсем се забравиха персонажи като Илария Санд. Тя жива ли е, не е ли? 

Толкова ли не ги е грижа режисьорите на сериала за героите, че ги поставиха в такива нелогични за тях самите ситуации и им подшушнага най-глупавите отговори. Защо претупаха нещата, вместо да има още епизоди... Мисля, че героите и сериала заслужаваха повече. 

Ето го и любимия ми момент от финалния епизод, като разбира се изключим брилянтната игра на Джон Брадли и идеята му за демокрация. 


Но толкова за Игра на тронове. Ето какво знаем за предисторията. 

Сезон 9 няма да има. Ще видим обаче предистория на сериала. Тя беше обявена през май 2017г. Работата по сериала вече е започнала. Първо трябва да знаете, че сериалът няма да бъде по книгите на Дж. Р.Р. Мартин, който сам каза преди няколко дни в блога си, че книгите му в момента са далеч от завършване. Има няколко сценариста, чиито имена се спрягат за историята. D&D няма да са част от продукцията, което беше приветствано като добра новина от повечето критици на последния сезон.  

HBO are going big! 

Бюджетът на първия сезон на сериала ще е съразмерим с този на последния на Игра на тронове, казаха от HBO. 

Времето, където ще се развиват действията ще бъде много преди тези от Игра на тронове. От HBO бяха категорични, че няма да ни покжат бунта на Робърт и тн., а събития от далечното минало. Изглежда, че най-накрая ще разберем за историята на Нощния крал. 

Taking place thousands of years before the events of Game of Thrones, the series chronicles the world’s descent from the golden Age of Heroes into its darkest hour.

Наоми Уотс ще бъде една от актрисите, които ще видим в сериите. Освен Наоми Уотс очакваме да видим Джейми Бауър, Джорджи Хенли, които добре познаваме от други фантастични поредици. 

Има информация, че вече има заснети сцени от пилотния епизод в Белфаст. Това дава надежди на феновете, сериалът да излезе през 2020г. Дали обаче това ще се случи е още много рано да се каже. 

Няма коментари

Напиши коментар