Казахме довиждане на Готъм
Култура

Казахме довиждане на Готъм

Краят на една ера.

Този уикенд приключи една огромна история от супер геройска вселена и не, нямам предвид Отмъстителите:Краят. Сериалът Gotham приключи през уикенда и с него един странен и интересен прочит на комикс книгите, които познаваме и обичаме. 

Сериалът започна през 2014г. От тогава видяхме 5 сезона, 100 епизода и много от героите с които израснахме, показани по доста странен, атрактивен и оригинален начин.

Изборите на снимачния екип шокираха дългогодишните Батман фенове, а съвременният прочит на класическите истории продължи да ги връща към сериала. Шоуто беше странно, абсурдно, смешно и изключително, точно като Жокера. 

Сериалът започна по-скоро като детективски серии, отколкото като типично шоу от комикс. Интересните персонажи като Пингвина, Комисар Гордън и Фиш развиваха историята и допринасяха с страхотна актьорска игра. 

Стилистиката на сериала се стараеше да покаже историите на много от познатите ни персонажи от Gotham вселената. Ако сте чели комиксите, гледали анимациите или филмите знаете например за дълбоките отношения между Комисар Гордън и Брус Уейн. Тук обаче научихме за началото на тяхното приятелство, което предшества събитията от "Черният Рицар". Тук Брус е все още дете и благодарение на менторството на Гордън и Алфред от разглезен тийнейджър постепенно се превръща във закрилник на истината. Търсейки истината за смъртта на родителите си, Брус не открива това, което търси, вместо това открива мисията на живота си - да бъде Батман.

Без да се опитвам да спойлна нищо от сериала, бих казала, че е интересен за гледане. Рейтингът му в IMDB е доста висок 7.9. Последният сезон е от 2019г., като рейтингът е дори още по-впечатляващ. 

Gotham е един от най-сполучливите сериали на Fox в последните години и моят личен фаворит. Героите вече ни липсват, но всяко нещо си има своя край. 

 

Източник: medium 

Няма коментари

Напиши коментар
Tags