Microsoft и Walmart обединяват усилия за да конкурират Amazon
Култура

Microsoft и Walmart обединяват усилия за да конкурират Amazon

Сделката е за цели пет години.

Microsoft и Walmart обединиха усилия в стратегическо партньорство, което цели да увеличи конкурентноспособността им спрямо Amazon, както при технологиите, така и при търговията на дребно.

Walmart обявиха, че ще използват cloud услугите на Microsoft. Петгодишното споразумение ще позволи на Walmart да използва Azure и Microsoft 365 в компанията, като се очаква да има нови прокети, фокусирани върху "machine learning", изкуствен интелект и платформи за данни.

Walmart е най-големия конкурент на Amazon в търговията на дребно, а Microsoft е, от друга страна, най-големия конкурент когато говорим за облачни услуги (cloud services).

Информацията идва преди няколко дни след като Microsoft обявиха, че работят над конкурент на Amazon Go магазин в Сиатъл, като ще се използват многобройни камери и сензори, които ще могат да преценяват чрез различни алгоритми  точно с каква стока излизате от магазина, за да бъдете таксувани. Според слухове Microsoft работят върху шопинг колички, които разполагат с камера, разчитаща каква стока има в количката.

Както Walmart, така и Microsoft не издадоха много детайли по сделката. Тя явно е оповестена по-рано, за да може да се дискутира и с големите партньори на Microsoft, като се очаква да има конференция в Лас Вегас тази седмица. Новата сделка може да бъде уникална тестова среда за Microsoft и техните идеи за изкуствен интелект, както и за бъдещите планове на компанията да използват "cloud" услугите си, като идеята е други търговци на дребно да се възползват от тях.

 

Източник: TheVerge

Няма коментари

Напиши коментар