Най-силните епизоди в Игра на тронове
Култура

Най-силните епизоди в Игра на тронове

Топ 5 след Game of Thrones: The Last Watch.

Една ера официално завърши. След последния епизод, гледахме и документалния Game of Thrones: The Last Watch, който беше подготвен специално за феновете на сериала. И понеже напоследък се изляха реки от критицизъм, и то заслужено на моменти що се касае до последния сезон, нека си припомним какво направи Игра на тронове това, което е - любим сериал на милиони фенове. Ето ги и нашите топ 5 епизода от игра на тронове.

Няма да е изненада за никого, че епизодите, които сме класирали в челната петица са от първите сезони, когато сериалът се правеше с много ентусиазъм, не толкова финансови средства и сценарии, базиран на книгите на Дж. Р. Р. Мартин.

WINTER IS COMING
Ако преди години ми бяхте казали, че ще сложа в класацията епизод 1 на първи сезон, нямаше да ви повярвам. В последствие обаче заобичах епизода, защото той стана основополагащ за целия сериал и наистина зададе тона му. 


FIRE AND BLOOD
Сезонът е първи, епизодът десети. Началото на сезона зададе тона, а финала му ни показа какво да очакваме занапред. Нед Старк, когото сме възприемали за основен персонаж е мъртъв, а играта на тронове тепърва започва. 


BLACKWATER
Това е епизод, който много харесвам, тъй като битката и начинът, по който Тириън изпъква ми харесват изключително много. 


THE DOOR
Определено най-въздействащият и най-емоционалният епизод в шоуто остава този, в който научаваме за историята на Ходор и се сбогуваме с него. 


BATTLE OF THE BASTARDS
Колкото и да се говори, че в последния сезон щяла да бъде най-голямата битка в историята на телевизията, за мен битката е именно тази. 

Кои са вашите любими епизоди от Игра на тронове и с какво ще запомните сериала? Споделете в коментарите!

Няма коментари

Напиши коментар