Netflix с топ 10 лист на най-популярното си съдържание
Култура

Netflix с топ 10 лист на най-популярното си съдържание

Проектът стартира във Великобритания

В последно време няколко големи компании разкриха намеренията си да създадат свои платформи, както и оригинално съдържание- филми и сериали. Disney сподели детайли относно своята услуга Disney +, както и подробности около услугата и конкретните проекти. Всички се питахме какво мислят по въпроса от Netflix, как ще запазят потребителите си и с какво ще отговорят на нарастващата конкуренция. Вече имаме отговорите на някои от тези въпроси. 

Netflix планира да тества топ 10 листове с най-любими филми за потребителите си на територията на Обединеното кралство. Това ще позволи на компанията да разбереат какво съдържание се харесва най-много и по кое трябва да се работи допълнително. 10 -те най-популярни филма/сериала ще се сменят седмично, което ще бъде динамично и интересно за потребителите. Освен това, услугата ще бъде разделена на категории, ктака че ако например искате да видите 10-те най-популярни хоръри или комедии за седмицата, вече ще имате тази възможност. 

За тези, които искат да гледат това, което гледат другите, тази услуга ще улесни избора на съдържание, сподели Рийд Хейстингс, изпълнителен директор на платформата. След няколко месеца ще решим на база на резултатите дали да прекратим експеримента или да разширим обхвата му, допълни той. 

Стъпката е малка, но си струва да се отбележи, тъй като Netflix винаги са били много внимателни със споделянето на данни. Дори сега, когато ще можете да видите най-гледаното съдържание, няма да може да видите точно колко хора са го гледали. 

Разбира се, за потребителите това ще бъде полезно. Ще бъде интересно да видим кои са наистина най-интересните филми, какво гледат хората, както и каква част от съдържанието е на Netflix и коя не е. 

Това вероятно е само една от стъпките, които платформата ще предприеме, като се има предвид с каква скорост се развиват другите платформи като Hulu, HBO. Новите конкуренти от Disney и Apple вероятно също ще окажат натиск върху платформата, но конкуренцията е именно това. По повод на тях, изпълнителният директор не е притеснен. 

Ще бъде вълнуващо да имеме конкуренция, каза Рийд Хейстингс.

В момента повечето хора говорят за новите сезони на Игра на тронове, Убивайки Ийв, и разбира се предстоящия сезон на Историите на прислужницата, но ще бъде интересно с какво ще отговорят от Netflix. 

Източник: The Verge

Няма коментари

Напиши коментар