Каналът на Pewdiepie скоро може да не е най-големият в YouTube
Култура

Каналът на Pewdiepie скоро може да не е най-големият в YouTube

Неговите фенове определено не са доволни от случващото се.

Felix "Pewdiepie" Kjellberg държи короната на YouTube от доста дълго време и е доста трудно да си представим някой друг канал да събере повече от 65 милиона абоната. Шведският комик се подготвя за неизбежния момент, в който повече няма да бъде най-големият канал в YouTube.

Вчера Pewdipie качи видео, в което иронично говори за клюката, че друг канал скоро ще го надмине по абонати. Според неговите очаквания това може да се случи по някое време през ноември, затова той предизвиква претендентът на "бой със саби".

Каналът се нарича T-Series , който е базиран на индийска музика,  успява да се доближи до бройката абонати на Pewdipie. Най-добре познати като източник на Bollywood музикални виеа, T-Series имат повече от 59 милиона абоната само с 6 милиона по-малко от Kjellberg. Според Social Blade , T-Series расте с приблизително от 141 000 абоната на ден, докато Pewdipie, чиито видеа отскоро са базирани главно на тема Memes Reviews, неговата фен база расте с около 29 000 абоната всеки ден. Достатъчно е да поддържа огромната разлика между останалите канали в Youtube, но далеч не е и срещу растежа T-Series. Все пак India има приблизително 1 милиард жители, а T-Series е един от водещите музикални канали там. Алгоритмите на YouTubе помагат на музикалните артисти повече от колкото на Felix Kjellberg.

"Дойде време да отвърнем на огъня" бяха точните думи на Pewdipie във видеото където заедно със своята фен база осмиваше T-Series. Това противоречие е с цел създаване на шоу, разбира се T-Series не е определен човек, който реално може да прогони Pewdiepie по начина, който той предлага. T-Series е компания, която най-вероятно няма да създаде видео, в което отвръща на Pewdipie.

Felix Kjellberg може да не е сериозен в това, което казва, но някои от неговите фенове се мобилизират срещу каналът T-Series. Ако отворите някое тяхно видео в коментарите са пълни с шеги за "враждата" между двата канала.

 

Цитати от феновете на Pewdipie:

“Bro fist army where are you?! ” 
“You dare challenge the king?”
“A L E X A D E L E T E T H I S C H A N N E L” 
“War is coming... prepare yourself T-series and your terrible content“
“YOU WILL NOT TAKE OVER PEWD”
“EVERYONE JUST KEEP REPORTING THIS CHANNEL VIDEOS” 
“Everyone needs to downvote this video”

Скорошните видеа на T-Series преливат от коментари свързани с Pewdipie някои, от които окуражават хората да натиснат Dislike ли да докладват видеото. Изглежда, че заедно с нарастването на канала, ще нараства и хауса под самите видеа.

Детронирането на Pewdiepie несъмнено ще бъде значително събите за YouTube. Каналът на Felix ще все пак ще остане със голямо влияние върху YouTube и останалите платформи. Все пак T-Series не е определен човек, което означава, че Kjellberg може да продължи да бъде "лицето" на Youtube. Независимо от това, все пак ще има някакво напрежение на гърба на Kjellberg. Ако T-Series продължава да преобладава, никой няма да може да нарече Pewdipie най-големия канал в YouTube повече. А междувременно Felix "Pewdiepie" Kjellberg направи това, което всеки YouTuber би направил - Подтикна своите зрители да смажат бутона за абониране.

Източник: Theverge

Свързани страници

Виж всички

Няма коментари

Напиши коментар