Планирай лятната си ваканция с Google
Култура

Планирай лятната си ваканция с Google

Google събира на едно място приложенията си за пътуване.

И така, Google са решили да ни улеснят, когато става въпрос за планирането на екскурзията или пътуването ни. Компанията е избрала добър момент, защото лятото е зад ъгъла, а винаги е приятно да си мислим за плановете ни за почивка. Знаете колко е приятно да си правиш планове и в същото време колко изнервящо може да стане това начинание, когато ви залеят всякакви оферта и се изгубите някъде в интернет, пропилявайки часове. Колко по-хубаво би било да можем да планираме с един единствен сайт. И да, има доста travel приложения, които биха ни свършили подобна работа, но нека сега да видим какво ни предлагат от Google.

Google са решили да съберат всичките си приложения за пътуване на едно място, което се нарича Trips. Там са мобилното приложение Google Trips, Google Flights, Google hotels search, всичко. Така, отивайки на google.com/travel ще можете да планирате пътуването си, да намерите информация за полети, хотели, туристически маршрути и др. След като сте направили резервациите си, Trips ще запазва информацията в случай, че трябва да отчетете разходите си. Maps ще ви предложи и интересни за вас места наблизо, като ресторанти, заведения, забележителности. Така, Google ще улеснят създаването на планове за почивката ви. 

В допълнение на това, ако търсите полети през Google search, Trips ще ви покаже промени в тези полети, ако има такива. Според Google, Trips скоро ще показва и хотели, които сме разглеждали в случай, че още имаме нужда да направим дадена резервация. 

Ако се чудите къде да прекарате лятото, можете да разгледате популярните дестинации, които са персонализирани за вас. Въвеждайки град, ще видите не само снимки от него, но и повече информация за мястото, интересни предложения как да прекарате времето си, упътвания, както и най-доброто време за посещение спрямо метеорологичните условия. Това, което лично аз харесвам на целия сайт е, че всичко е на едно място. 

Новият изглед на Trips вече е пуснат, както ви показахме и по-горе, но не бързайте. Компанията не уточни как точно ще повлияят промените на мобилното приложение Google Trips. Има и още няколко неуточнени детайли, свързани например с офлайн функциите, които ще или няма да имаме. Ще научим повече през следващите месеци, обещават от Google. 

Източници: Google, The Verge

Няма коментари

Напиши коментар