Президентът на Nintendo се пенсионира
Култура

Президентът на Nintendo се пенсионира

На 68 годишна възраст Татцуми Кимишима се оттегля от компанията

В края на юни тази година президента на Нинтендо Татцуми Кимишима ще се оттегли от позицията си на президент - това съобщиха от компанията при обявяването на годишните си финансови отчети.

Кимишима ще се пенсионира на 28 юни, след одобрението на акционерите в дружеството. През това време неговия заместник ще бъде представителен директор и президент - това е Шунтаро Фурукава, който в момента е начело на международния маркетинг отдел на Нинтендо. 

Фурукава е с Нинтендо още от 1994 година и е работил на различни позиции в компанията. Също така е и управител на The Pokémon Company и управляващ изпълнителен директор на Нинтендо. Но това не е най-интересното за наследника на Кимишима. Фурукава е на 46 години, което е огромна разлика с предшественика си, който е на 68. 

Относно финансовия отчет на Нинтендо - продали са 10.4 милиона копия от Super Mario Odyssey, която излезе на пазара през Октомври миналата година. Отчета е до 31 Март 2018 година, тъй че не включва продажбите от любопитното Nintendo Labo, която влезе в продажба преди една седмица.

 

Няма коментари

Напиши коментар