Присъди грозят буустърите в Южна Корея
Култура

Присъди грозят буустърите в Южна Корея

Южна Корея криминализира буустването с нов закон

Южна Корея ще криминализира буустването с нов закон. Играта от чужд акаунт с цел качване на левъли вече ще води до солидна глоба.

Всички знаем какво означава да буустваш - да играеш от чужд акаунт с цел изкачване нагоре по дивизиите. Е, в Южна Корея това ще бъде криминално престъпление, подлежащо на санкции. Новата мярка идва като допълнение към Game Industry Promotion Act (закон от 2013г., който регламентира различни ситуации в гейминг индустрията). 


Тази мярка е била разработена в колаборация с представители на гейминга и предвижда глоби в размер до 20 милиона корейски вона, което е около 18 000 долара и 2 години условни присъди. Въпросният закон е бил обсъждан и преди. За първи път той е предложен през юни миналата година като допълнение на Закона за развитие на гейминг индустрията. Южна Корея отдавна има проблеми с буустъри, особено сред играчите на LoL и Overwatch - две от най-популярните игри в страната. 

Както знаете, страната е люлката на световния еспорт в редица игри и често пъти диктува модата в гейминга и еспорта. Точно затова за тях буустването се оказва голям проблем с особена значимост. Очевидно мерките, които самите игри взимат, не са били достатъчни, за да предотвратят буустването на акаунти. Едно от доказателствата за това е, че са се появили много хора и дори фирми, които предлагат да буустват акаунти, което е противозаконно. 

Актът ще влезе в сила след 6 месеца. Законът ще бъде прилаган за игри като League of Legends, CS:GO, StarCraft, Dota2. От Riot Games вече коментираха, а коментарът им беше ясен и кратък: "Мярката ще ни помогне по-добре от всякога да хващаме хората, които буустват". 
Според създателите на закона той ще допринесе за развитието на една по добра среда и екосистема и ще накаже хората, които се опитват да играят извън правилата. 

Вече няколко южнокорейски играчи в Overwatch лигата на САЩ понесоха наказания за буустване. В това число се включват Kim “SADO” Su-Min от Philadelphia Fusion, Minseok “OGE” от  Dallas Fuel и Lee “BQB” Sang-bum от Florida Mayhem. Те са били санкционирени с глоби и забрана за игра за определен брой мачове (30-40).

Източници: Polygonfoxsportsasia


Какво мислите за подобен закон и подобни санкции? 

Няма коментари

Напиши коментар