Razer и Tencent в партньорство за мобилни услуги и оптимизация
Култура

Razer и Tencent в партньорство за мобилни услуги и оптимизация

Razer и Tencent ще си сътрудничат за оптимизиране на мобилния хардуер и софтуер, както и за потенциални услуги.

Производителят на хардуер Razer и китайският гигант в гейминга Tencent заедно разкриха партньорство, фокусирано върху мобилните игри, включително възможни съвместни услуги от двете компании.

Двете компании ще си сътрудничат в оптимизирането на хардуера и софтуера на Razer за мобилните игри на Tencent. В края на 2017-та Razer пусна смартфони с марка Razer Phone, а също така създава мобилни аксесоари като например физически гейм падове. Приложението Razer Cortex пък представлява център за игри, който помага на играчите да намират игри за компютър и смартфони, и да увеличават производителността им.

Tencent е издателя на игри като Arena of Valor (с име Honor of Kings в Китай) и PUBG Mobile (мобилната адаптация на PLAYERUNKNOWN'S BATTLEGROUNDS). Компаниите също така ще проучват допълнителни възможности за монетизация чрез интеграция с мобилните услуги на Razer.

Min-Liang Tan - съосновател и главен изпълнителен директор на Razer, каза в изявление следното:

Мобилните игри продължават да растат с невероятни темпове и ние сме готови да бъдем лидер в тази нисша. Работим с Tencent от 2008-та година насам и сме развълнувани да влезем в сътрудничество с тях, за да оглавим бъдещите иновации в сферата. Със силните страни както на Tencent, така и нашите, заедно ще "заредим" индустрията за мобилни игри.

И двете компании са инвестирали силно в електронните спортове.

Razer спонсорира широк спектър от еспорт организации, включително организации с отбори на мобилния пазар, като например Tribe Gaming и Team Queso. За компютърния пазар пък спонсорират отбори като SK Telecom T1, 100 Thieves, Immortals и Gen.G Esports.

Tencent пък са изцяло фокусирани върху мобилния еспорт пазар с китайската King Pro League по Honor of Kings, както и подкрепата, която оказват към PUBG Mobile с 2-милионния награден фонд, който ще дадат за еспорт сцената на мобилното заглавие. Компанията също така притежава и Riot Games - създателя на League of Legends, както и притежава 40% от дяловете на Epic Games - създателя на Fortnite заглавието.

От страната на заглавията, с които Tencent разполагат, скоро предстои да излезе още едно такова - мобилна Call of Duty игра.

 

Източник: Esports Observer

Свързани страници

Виж всички

Няма коментари

Напиши коментар
Tags