Творческият директор на Cyberpunk 2077 отива в Blizzard
Култура

Творческият директор на Cyberpunk 2077 отива в Blizzard

Sebastian Stepien, който беше творчески директор на The Witcher 3 и Cyberpunk 2077 напуска CD Projekt Red, за да се присъедини към Blizzard. 

Тази информация, научихме от LinkedIn профила му. Stepien беше част от триото създало The Witcher 3, заедно с колегите си Konrad Tomaskiewicz и Mateusz Kanik. Според LinkedIn страницата му, той е станал част от CD Projekt Red през 2006г., като е работил на различни позиции, преди голямото му повишение като водещ стори дизайнер през 2010г. 
Имаме всички основания да кажем, че вероятно работата на Stepien по Cyberpunk 2077 е завършена успешно.

На Е3 миналата година видяхме едно видео, което представя проекта в доста завършена светлина. Ако не помните добре какво се случи на Е3, вижте тук. Всичко изглежда обнадеждаващо за играта и очакваме, че скоро тя ще бъде пусната. 

По-интересният въпрос обаче е какво точно ще прави той в Blizzard, с какво ще се занимава и какви проекти ще подхване. В момента в компанията са отворени огромен брой позиции на различни нива и по многобройни проекти. Както ви разказахме наскоро, в Blizzard се случват големи, грандиозни промени. Най-шокиращото за мен беше напускането на президента на компанията Michael Morhaime, когото винаги съм разпознавала като лицето на Blizzard. Повече по темата разберете тук. Освен това разбрахме, че Activision Blizzard поставя Neumann на платен отпуск, въпреки че не е дадена конкретна причина за уволнението му освен "нарушаване на законовите му задължения към компанията". Видяхме и много нови назначения, които определено ще дадат нов и интересен курс на компанията, но дали са били за добро или не - предстои да разберем. 

CD Projekt Red все още не са дали официално изявление или коментар по темата. Важното все пак е, че Blizzard подновява екипа си от таланти с още едно популярно име, което вероятно ще окаже положителен ефект върху компанията и проектите й.

Източници: pcgamer, reddit

 

Свързани страници

Виж всички

Няма коментари

Напиши коментар