SEGA ще отвори офис в София през 2020-та
Култура

SEGA ще отвори офис в София през 2020-та

SEGA разкриха намеренията си да отворят офис в София.

Японската компания-производител на игри SEGA възнамерява да премести QA отдела си от Лондон в София, като това се планира да се случи в рамките на идните две години. Това ще рече, че всички игри на SEGA следва да бъдат тествани от служители на компанията в София, защото тази реорганизация ще засегне всички QA позиции, с изключение на екипите, отговорни за локализациите на игрите.


Изображение: Мира Рахнева

SEGA Development Services Sofia ще бъде студио, което ще отвори врати чак през юни 2020-та година, а всички текущи служители в QA отдела на компанията в Лондон, ще имат достатъчно време да решат дали да се прехвърлят някъде другаде в компанията.

Президентът и главен оперативен директор Gary Dale на SEGA Europe коментира:

"България е лидер в IT индустрията и дом на някои от най-добре познатите технологични компании в света, като например IBM и Hewlett Packard, и разполага с история от постижения и иновации в сферата на технологиите."

Gary Dale отрича това решение да е взето в следствие на Брекзит, но именно това може да бъде причина за много други компании да преместят своя бизнес от Великобритания.

Тази промяна вероятно няма да доведе до незабавни съкращения, а SEGA съобщава, че те ще дадат възможност на настоящите служители от QA отдела да "се преместят или да допринесат за завършването на този проект с важен и смислен капацитет".

Нека не забравяме, че миналата година SEGA придобиха българското гейм студио Crytek Black Sea и го преименуваха на Creative Assembly Sofia. Сега то се занимава с игри като Total War и Halo поредиците, и други игри на компанията.

 

Източник: GamesIndustry

Свързани страници

Виж всички

Няма коментари

Напиши коментар